Κρήτη

Δ. Μαλεβυζίου: Γενναία χρηματοδότηση για έργα σε Κρουσώνα και Φόδελε

παλαιό τυροκομείο - Κρουσώνας

Γενναία χρηματοδότηση ύψους 776.200,00€ έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου από το ΕΣΠΑ για την Αποκατάσταση του Παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι Κρουσώνα, αλλά και την Ανακαίνιση του Εκθετηρίου Δομήνικος Θεοτόκοπουλος στο Φόδελε με πρόσθετες παρεμβάσεις διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο του.

Οι ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου ανταγωνίστηκαν αντίστοιχες από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Με τη χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονίζονται δύο σημαντικά κτίρια - τοπόσημα για την περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για κτίρια με αυθεντική υπόσταση και άμεση αναφορά στο πολιτιστικό αποτύπωμα, την ιστορία και την παράδοση του τόπου.

παλαιό τυροκομείο - Κρουσώνας
παλαιό τυροκομείο - Κρουσώνας

«Περήφανοι που μια ακόμη θετική αξιολόγηση από το ΕΣΠΑ μας δίνει πράσινο φως με 776.200,00 € για δύο σημαντικά έργα σε Κρουσώνα και Φόδελε.

Σπουδαία χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το μηδέν, με πολλή δουλειά, μέσω του ΥΜΕΠΕΡΑΑ» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υπογραμμίζοντας:

Μακέτα παλαιού τυροκομείου στον Κρουσώνα
Μακέτα παλαιού τυροκομείου στον Κρουσώνα

«Το ξεχασμένο παλαιό Τυροκομείο στο Λιβάδι, αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε «Μουσείο Φυσικού & Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος ορεινού όγκου Ψηλορείτη» και το Εκθετήριο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε ανακαινίζεται με σημαντικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του. Για το Μαλεβίζι ως κέντρο πολιτισμού, τουρισμού και ιστορίας.

Εκθετήριο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε
Εκθετήριο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε

Συνεχίζουμε»! δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την ένταξη των δύο έργων.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις νοτιοανατολικά του Ηρακλείου

Σεισμογράφος

Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, στην ευρύτερη επριοχή όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα.

Πρίν από λίγο, στις 00:56 π.μ (25/7), ένας ακόμα σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα. Η δόνηση είχε ένταση 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Τα στοιχεία του σεισμού.
Τα στοιχεία του σεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ελέγχουν τα σπίτια μετά τον ισχυρό σεισμό (Φωτογραφίες)

Σεισμοί - Τσελέντης: Τι αναφέρει για τις συνεχείς δονήσεις στο Ηράκλειο

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν αδιαφορία οι κάτοικοι για τους ελέγχους στα σπίτια