Κρήτη

Δ. Γόρτυνας: Ψήφισμα για την παύση λειτουργίας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Δήμος Γόρτυνας

Την έντονη αντίθεσή του στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι εκφράζει κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, Λευτέρη Κοκολάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας. Το ψήφισμα κοινοποιήθηκε στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου και στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των κατοίκων και επιχειρηματιών του Ασημίου και της ευρύτερης περιοχής και εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην φημολογούμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., που εδρεύει στην Τοπική Κοινότητα Ασημίου.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι ορατές σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα τόσο στην λειτουργία του Δήμου μας, όσο και στην καθημερινότητα των δημοτών μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή του Ασημίου εξυπηρετεί τόσο τον Δήμο μας, που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στον νομό Ηρακλείου, όσο και τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων – καθώς το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή του Πύργου, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, έκλεισε πρόσφατα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Ασημίου, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών και από τους δύο Δήμους θα πρέπει να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα των Μοιρών ή του Ηρακλείου (απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, μετάβαση και επιστροφή!),

Το πελατολόγιο τη Τράπεζας Πειραιώς απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από πελάτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφους και ηλικιωμένους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές – εναλλακτικές τραπεζικές συναλλαγές.

Το γεγονός ότι ο Δήμος μας ξεκίνησε πρόσφατα, για πρώτη φορά, την συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργώντας λογαριασμό στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και θα πραγματοποιεί έναν μεγάλο όγκο των συναλλαγών του μέσω του υποκαταστήματος Ασημίου,

Το γεγονός ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου μας και θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών μας.

Το γεγονός ότι η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται διαρκώς και ότι, με τέτοια εξέλιξη, ο πρωτογενής τομέας και η επιχειρηματικότητα στον Δήμο μας θα δεχθούν ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα,

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας ή συρρίκνωσης των υπηρεσιών του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι και καλούμε την διοίκηση της Τράπεζας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση, καθώς όχι μόνο δεν συντρέχει λόγος κλεισίματος του υποκαταστήματος, αλλά, αντιθέτως, με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας προκύπτει ότι είναι αναγκαία η διατήρηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του. Αποτελεί, άλλωστε, πάγιο αίτημα όλων των πελατών του καταστήματος η ενίσχυσή του με δεύτερο ταμείο, καθώς λόγω πολύ μεγάλου πελατολογίου οι ουρές αναμονής είναι καθημερινό φαινόμενο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Μαλεβιζίου: Σε λειτουργία γυναικολογικό ιατρείο

Ηράκλειο: "Ανάσα" για τους ενοικιαστές κυλικείων

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μαθητές δημοτικού χάνουν τη χρονιά λόγω αρνητών γονέων

κορωνοϊός σχολεία παιδιά μαθητής

«Υπάρχουν παιδιά στην περιφέρεια που δεν φοίτησαν ούτε μία μέρα, λόγω των απόψεων των γονέων τους». Δραματική έκκληση προς τους γονείς που αρνούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό και είναι κατά των self test, απευθύνει η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, η οποία εξηγεί στο kathimerini.gr ότι υπάρχουν παιδιά που σχεδόν έχουν διακόψει τη φοίτηση.

«Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στα Χανιά που δεν ήρθαν καθόλου στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, ενώ συνεχίζουν και φέτος την αποχή από τα μαθήματα». Σε ερώτηση του kathimerini.gr εάν είναι γενικευμένο το φαινόμενο, η εκπαιδευτικός απαντά: «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα νούμερα γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, είναι ποιοτικό. Έστω και ένα παιδί να μην μπορεί να φοιτήσει είναι πρόβλημα. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στην Περιφέρεια τα οποία δεν μπόρεσαν να απολαύσουν τη χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους. Πέρυσι είχαμε μιλήσει για ήπιες και ευαίσθητες πρακτικές, αλλά πλέον έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζεται και φέτος αυτή η κατάσταση. Μάσκες θα φοράμε, τεστ θα πρέπει να κάνουμε, τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά;», αναρωτιέται η κα Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων απευθύνει έκκληση στους γονείς ώστε να αντιληφθούν ότι τα παιδιά πρέπει να απολαύσουν το δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση, αλλά και να καταλάβουν ότι είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού.

ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τεράστια απειλή η ερημοποίηση - Χρειάζονται ειδικά σχέδια διαχείρισης

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

ESPA BANNER