Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν σήμερα οι αυτοψίες από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αλλά και από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου στα κτίρια στην περιοχή των Βουτών όπου τα τελευταία 24ωρα έχουν προκληθεί ρηγματώσεις σε μήκος 150 μέτρων στα σπίτια αλλά και σε δρόμους.
Όπως έγινε γνωστό, σήμερα έρχονται και οι συνεργάτες του καθηγητή Εύθυμη Λέκκα με εξοπλισμό καταγραφής και ελέγχου των δεδομένων
Χθες αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε μια σειρά αυτοψιών κι εσύ σκέψη ενώ όπως ανέφερε ο καθηγητής το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που απέφυγαν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους.
Την ίδια ώρα θα κατατεθεί αίτημα στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών - ΔΑΕΦΚ για να έρθουν οι μηχανικοί της Διεύθυνσης για τις δικές τους αυτοψίες και τους επίσημους χαρακτηρισμούς κτιρίων καθώς και αίτημα μέσω της ΠΕ Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,
κάτι που σύμφωνα με τον καθηγητή μπορεί να γίνει. Η πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου θα δώσει τους χάρτες της περιοχής, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καταγραφή του φαινομένου.
(Σύσκεψη σήμερα (28/4) με τον Καθηγητή Εύθυμη Λέκκα, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Νίκο Συριγωνακη, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Σισαμακη και Μανόλη Χαιρετη, τον Προεδτο των Βουτων Χαραλαμπο Αλογδιανάκη και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου)