Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

"Βουλιάζει" η Κρήτη από μετανάστες: Εκατοντάδες νέες αφίξεις στα νότια παράλια

μετανάστες
 clock 06:39 | 07/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης καθώς μέσα σ’ ένα 24ωρο το νησί δέχθηκε 100δες άτομα.

Ειδικότερα:

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, άλλοι 26 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας στον Δήμο Βιάννου.

Η ανάρτηση του δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη:

Επίσης χθες 330 μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε νέα επιχείρηση στην παραλία Τρυπητή του Δήμου Γόρτυνας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν ακόμη 100 άτομα.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στις φυλακές της Αγιάς Χανίων. 

Δύο ημέρες πριν  – την Τετάρτη - συνολικά 443 μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο και στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου.

Επιπλέον αυτών, διασώθηκαν 38 άτομα σε θαλάσσια περιοχή νότια του Ρεθύμνου, ενώ το πρωί της Πέμπτης (5/6) στην Τρυπητή της Γαύδου εντοπίστηκαν 117 άτομα.

Επίσης το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκαν στην παραλία της Ψαρή Φοράδας του Δήμου Βιάννου, 46 νεαροί άνδρες, όλοι από το Σουδάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης: Είναι στα "κάγκελα" και ζητούν ενίσχυση εν μέσω του μεταναστευτικού

Ηράκλειο: Έξωση σε 4 νηπιαγωγεία - Οι ιδιοκτήτες θέλουν να τα μετατρέψουν σε Aibnb

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis