Κρήτη

Αυτοσχέδιος παράδρομος - σκοτώστρα πάνω στον ΒΟΑΚ (φωτογραφίες)

πρασά

Κίνδυνο - θάνατο για τους οδηγούς, αποτελεί η αυτοχέδια είσοδος - εξοδος που κάποιοι ανεγκέφαλοι δημιούργησαν πάνω στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης, στο ύψος του Αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης", στο ρεύμα προς Αγιο Νικόλαο.

πρασά

πρασά, by renas

Ο  λόγος προφανής: να διευκολύνουν την μετάβασή τους σε Βιομηχανική Περιοχή και Πρασά, καθώς ο κόμβος Πρασάς, είναι κλειστός λόγω έργων.

πρασά

πρασά, by renas

Οι  φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της συνέπειας με την οποία οι άγνωστοι... "εργολάβοι" κατασκεύασαν το έργο, τοποθετώντας μάλιστα και το απαγορευτικό στην έξοδο, προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο οδηγός!!

πρασά

πρασά, by renas

Οι  αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να κινηθούν άμεσα και να κλείσουν το "δρόμο" πριν να είναι αργά...

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε