Κρήτη

Αυγενάκης: «Χρέος της Πολιτείας η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Συνδρόμου Down»

down-syndrome.jpg

Στην ανάγκη ενίσχυσης του έργου και των δράσεων του Συλλόγου Συνδρόμου Down, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα μας. … Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά ….

Είναι άξιο αναφοράς και επιβράβευσης ότι από το έργο του συλλόγου ωφελούνται περισσότερες από 400 οικογένειες, οι οποίες έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων μας για την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλώσει κυρίως χάρη στις συνδρομές των μελών του, καθώς και σε πόρους που προέρχονται από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος, από δωρεές και χορηγίες και από μικρή συνδρομή της πολιτείας. Πρόσφατα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δημοσιοποίησαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και ζήτησαν ανοικτά τη βοήθεια της πολιτείας προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. 

… Απαιτείται μία γενναία οικονομική παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Συλλόγου, που προσφέρει μεγάλο έργο στα παιδιά με σύνδρομο Down και σημαντική βοήθεια στις οικογένειές τους και να υποστηριχθεί άμεσα το όραμα και οι δράσεις του Συλλόγου.

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας της δομής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος; 2. Είναι στις προθέσεις σας να ενισχύσετε οικονομικά το σύλλογο, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα και να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ); 3. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την παροχή ίσων ευκαιριών διαβίωσης, ισότητας, συμμετοχής και ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών με σύνδρομο Down;». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER