Κρήτη

Αθώος ο γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ

ρίχτερ

Την αθώωση του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την απόφαση, που αναγνώσθηκε προφορικά, το δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικό το άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου, με το οποίο παραπέμφθηκε ο Ρίχτερ και αρνείται να το εφαρμόσει ως έχει το δικαίωμα.
 
Η απόφαση, με τον τρόπο που διατυπώνεται ανοίγει τον δρόμο για συνολική αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου και συγκεκριμένα του σκέλους του επίμαχου νόμου που παραπέμπει σε γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. (σ.σ. πρόκειται για το άρθρο 2 του νόμου 4285/14 με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 του προηγούμενου αντιρατσιστικού νόμου 927/1979).      
 
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της έδρας Ιωάννης Καργόπουλος, «το συγκεκριμένο άρθρο κρίνεται αντίθετο με το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο και ως εκ τούτου ανίσχυρο και ανεφάρμοστο».
 
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και αγρότες που μεταφέρθηκαν εκεί από το μπλόκο του Ατσιπόπουλου. Με την ανακοίνωση της απόφασης πολλοί παρευρισκόμενοι φώναξαν «αίσχος» και προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα, που δεν πήρε όμως μεγαλύτερες διαστάσεις.  

Yπενθυμίzουμε ότι στις 27  Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του καθηγητή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής