Κρήτη

Αστικά λύματα Κρήτης: Που μειώθηκε και που αυξήθηκε το ιικό φορτίο

αστικά λύματα

Την κατάσταση που επικρατεί με την επικράτηση του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα της Κρήτης αποτυπώνουν οι μετρήσεις στα αστικά λύματα μεγάλων πόλεων του νησιού, τα στοιχεία των οποίων έδωσε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνη του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, Άννα Ψαρουλάκη.

Ξεκινώντας από τον Δήμο Χανίων, η κ. Ψαρουλάκη ανέφερε ότι το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 103% και χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση στην περιοχή ενώ παράλληλα επέστησε την προσοχή στους πολίτες.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την κ. Ψαρουλάκη το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 25%, ένα ποσοστό που βρίσκεται, όπως είπε, στα όρια της αβεβαιότητας. Από τις 29 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου καταγράφηκαν μεγάλες αυξήσεις ενώ από τις 13 Ιουλίου έως τις 20, παρατηρήθηκε μικρή μείωσης. Όμως, όπως λέει η κ. Ψαρουδάκη, το πρόβλημα στο Ηράκλειο είναι επίσης μεγάλο.

Στον Δήμο Ρεθύμνου το πρώτο 10ημερο καταγράφηκε μείωση 72% ωστόσο το ιικό φορτίο στην περιοχή παραμένει σε μέτρια προς υψηλά ποσοστά. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, το πρόβλημα εντοπίζεται στην ενδοχώρα του νομού.

Τέλος, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, από τις αρχές Αυγούστου παρατηρήθηκαν διαδοχικές αυξήσεις ενώ και εκεί, το ιικό φορτίο, παραμένει σε μέτρια προς υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την κ. Ψαρουλάλη, η ανησυχία έγκειται στα ποσοστά που θα δώσει η μεγάλη κινητικότητα που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες με φόντο τον Δεκεπανταύγουστο ενώ όπως σχολίασε, τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, έχουν πάει... περίπατο.

Τα ποσοστά που έδωσε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη η κ. Ψαρουλάκη, πρόκειται να συμπεριληφθούν στη σημερινή ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που ανακοινώνεται το απόγευμα. 

Ακούστε τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη η κ. Ψαρουλάκη:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια με ψευδές θετικό self test στο Βενιζέλειο, για να μην εμβολιαστεί!

Κρήτη: 200 οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 33χρονος ηλεκτρολόγος...

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Βαγγελης Καρκανακης

Με τον ...αέρα της εμπειρίας και με την αποδοχή που έχει η προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο Βαγγέλης Καρκανάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν καταφέρει να συσπειρώσουν τα μέλη της ΝΟΔΕ γύρω από το τοπικό καθοδηγητικό όργανο, απόδειξη η διεύρυνση των εγγεγραμμένων μελών που φτάνουν στα 6.200.

Στα θετικά της θητείας του το "άνοιγμα" προς την ενδοχώρα με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που σίγουρα είχαν θετικό αντίκτυπο στα "γαλάζια" στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER