Κρήτη

Αρχηγός Λιμενικού Σώματος στο Ράδιο Κρήτη: Έρχονται σύγχρονα ραντάρ και κάμερες στο νησί

Ο κ.Κλιάρης

Ένα δίκτυο σύγχρονων ραντάρ και θερμικών καμερών μεγάλης εμβέλειας, με δυνατότητα να μεταφέρουν σε 24ωρη βάση και σε πραγματικό χρόνο εικόνα από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας θα εγκατασταθούν στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και του Ιουνίου μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στις περιοχές αυτές θα εγκατασταθούν 35 υπερσύγχρονα ραντάρ και 26 θερμικές κάμερες.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τον αρχηγό του Λιμενικού θα εγκατασταθούν 4 ραντάρ και θερμικές κάμερες σε διάφορα σημεία ώστε να οχυρωθεί καλύτερα ο θαλάσσιος χώρος.

Από αυτές άλλες θα είναι κινούμενες πάνω σε σκάφη και άλλες σε μόνιμη εγκατάσταση κυρίως στα νότια παράλια του νησιού ώστε σε πραγματικό χρόνο να γίνεται επιτήρηση.

Πέραν της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., θα συμβάλλει ενεργά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στην πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021 και μέχρι το 2022 θα έχουν εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον κ.Κλιάρη που θα βρίσκεται στο Ηράκλειο αύριο το πρωί,οι μεταναστευτικές ροές τον Σεπτέμβριο έχουν μειωθεί σε ποσοστό 48% σε σχέση με το 2019 και απένειμε τα εύσημα στα στελέχη του λιμενικού και της Κρήτης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και γενικότερα της ασφάλειας των πολιτών.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αρχηγού στο Ράδιο Κρήτη:

 

 

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Η "σοκολάτα" που είχε δεν ήταν ...αθώα

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (4/12) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,4 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ρεθύμνης