Κρήτη

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Κάλεσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκες στις εκκλησίες

αρχιεπισκοπος ειρηναιος

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μονή Αγκαράθου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ξήλωσε τις πινακίδες που υποδείκνυαν στους πιστούς να φορούν τις προστατευτικές μάσκες στο χώρο της Μονής!
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Σήμερα και λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Τίτου, στον ομώνυμο Ναό, ο Ιεράρχης κάλεσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκες μέσα στις Εκκλησίες για να "μην φυλακίζουν την πίστη τους", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος τα είπε όλα αυτά παρουσία Αρχών και πιστών με πολλούς να απορούν και να ξαφνιάζονται.

Έλεγχος σε ναό του Ηρακλείου

Όπως έγινε γνωστό σήμερα μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, εφημέριος σε γνωστή εκκλησία του Ηρακλείου, όχι μόνο προτρέπει τους πιστούς να μην φορούν μάσκες μέσα στην εκκλησία αλλά τους απαγορεύει και την είσοδο ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους δείχνει την πόρτα της εξόδου.
Η Δημοτική Αστυνομία γνωρίζει και τον εφημέριο και την εκκλησία και θα προβεί στον απαραίτητο έλεγχο, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για κακοκαιρία: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποζημιωθούν όλοι

Αυτοκίνητο θαμμένο στη λάσπη στον Καρτερό

Σε δήλωση με φόντο την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές του Ηρακλείου, προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού στο παρακάτω βίντεο: