Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αποσελέμης: Περιορισμένες ποσότητες νερού "δίνει" το φράγμα μετά την διόρθωση της βλάβης

αποσελεμης - επεξεργασια νερου
 clock 13:34 | 27/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Έληξε ο συναγερμός στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε σε πλακέτα του συστήματος οζόνωσης στο φράγμα Αποσελέμη.

Η τεχνική δυσλειτουργία προκάλεσε από το πρωί της Κυριακής τη διακοπή της παροχής νερού από το φράγμα.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε και, η παροχέτευση νερού ξεκίνησε εκ νέου αργά χθες το βράδυ  με περιορισμένη όμως υδροδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΔΕΥΑΗ είχε ζητήσει αυξημένες ποσότητες νερού, επικαλούμενη την ανάγκη ενίσχυσης του δικτύου λόγω της επιβάρυνσης που προκάλεσε το έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, καθώς ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης επικαλείται λόγους ασφαλείας του υδροδοτικού συστήματος.

Την Κυριακή, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης και της αδυναμίας παροχής νερού εξαιτίας της βλάβης, οι δεξαμενές άδειασαν.

Η αποκατάσταση του προβλήματος φέρνει ανακούφιση στους τρεις δήμους, καθώς η ζήτηση για νερό έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της παρουσίας αφρικανικής σκόνης.

Η ΔΕΥΑ των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου  σε κάθε περίπτωση απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για την όσο το δυνατόν ορθολογική χρήση του νερού, καθώς το δίκτυο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση και η πλήρης αποκατάσταση αναμένεται να γίνει σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: "Θηλιά" το μεταφορικό κόστος των προϊόντων λόγω των αυξήσεων σε πλοία και φορτηγά

Μεσαρά: "Stop" στην διάθεση αλκοόλ στους ανηλίκους βάζουν γονείς και εκπαιδευτικοί

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis