Κρήτη

Από τη Ρωσία με ... αγάπη - Έτσι θα φέρουν περισσότερους τουρίστες στη Κρήτη

τουριστες,ηρακλειο

Η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στη Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τους εκπροσώπους του Ρωσικού τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ Tour.

Στις συναντήσεις στην Περιφέρεια συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο ιδιοκτήτης της TEZ Tour Αλεξάντερ Βούρτιν, ο διευθύνων σύμβουλος της TEZ Ελλάς Δημήτρης Χαριτίδης, ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ Ελλάς Μανόλης Απλαδενάκης, ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Μόσχα Πολύκαρπος Ευσταθίου, και ο Διευθυντής του ΕΟΤ- ΠΥΤ Κρήτης Αριστείδης Στρατάκης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων και ο εντεταλμένος σύμβουλος Μ. Βαμιεδάκης εξέφρασαν την αναγκαιότητα, ότι, θα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έκδοση visa σε Ρώσους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, και σε αυτό θα συμβάλλει η στελέχωση-ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των προξενείων μας ιδιαίτερα στη Ρωσία αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Ανατολικές χώρες. Σε αυτό συμφώνησε και ο γ.γ. του ΕΟΤ ο οποίος ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκδίδονται οι visa σε συντομότερο χρόνο, ενώ τόνισε ότι αποτελεί εθνικό στόχο η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας με την Ρωσία και τις άλλες Ανατολικές χώρες.

Στη συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της ΤΕΖ Tour, ο Περιφερειάρχης Κρήτης παρουσία και του γ.γ. του ΕΟΤ, επεσήμανε ότι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός τουριστικός προορισμός, και το νησί μας προσφέρεται για διακοπές καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της TEZ Αλεξάντερ Βούρτιν και οι Ρώσοι πράκτορες  ανέφεραν ότι για τους Ρώσους τουρίστες πρώτος τουριστικός προορισμός είναι η Κρήτη σε επίπεδο Ελλάδας, τονίζοντας ότι τους δυο λαούς τους συνδέουν θρησκευτικοί, ιστορικοί, πολιτισμικοί δεσμοί.  Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές η ΤΕΖ tour πραγματοποιεί στη Χερσόνησο το ετήσιο Work Shop όπου συμμετέχουν 320 μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας που θα προωθήσουν το τουριστικό μας προϊόν ενόψει της νέας σεζόν. 
 

τουρισμος ρωσοι περιφερεια.jpg

τουρισμος ρωσοι περιφερεια.jpg, by lamprakis

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού
Με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων και συντονισμός  των επόμενων δράσεων, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες κινήσεις προβολής και στρατηγικών συνεργασιών υπουργείου, ΕΟΤ, Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και ιδιωτικού τομέα. 

Συμμετείχαν εκτός από την Υπουργό, εκπρόσωποι Περιφερειών, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων, Πρακτόρων και εκπρόσωπος της Aegean.
Συζητήθηκαν  οι εξελίξεις τόσο από τη Ρώσικη αγορά όπως και από τις άλλες αγορές, οι δυνατότητες που υπάρχουν για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αναβάθμιση της ποιότητας και προσέλκυση επισκεπτών με υψηλή αγοραστική δύναμη καθώς και η προώθηση στοχευμένων μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Έγινε ανταλλαγή απόψεων που θα αξιολογήσει το Υπουργείο ώστε να καταστρώσει το σχέδιο δράσης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης  Βαμιεδάκης που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης, δήλωσε πως ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου, διότι η επιτυχία μπορεί να έλθει μόνο με την συνεργασία  και την συνέργεια.
«Πιστεύουμε πως πρέπει να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα. Παρ’ όλα αυτά το θετικό ρεύμα που δημιουργείται για την Ελλάδα  στην παρούσα χρονική  συγκυρία και η ανάδειξη της Ελλάδας σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία σχεδιασμού  μακρόπνοης στρατηγικής η οποία θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα  για όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας τοπικής διεύθυνσης Β΄ Ηρακλείου

ΕΦΚΑ

 Στη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές, προχωράει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

   Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

   Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας, από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, δύο νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ για το μήνα Απρίλιο ως ακολούθως:

   1) Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Δ΄ Βορείου Τομέα Αθήνας, με έδρα το Αμαρούσιο (οδός Χατζηαντωνίου 15 και Χατζηαντωνίου 18, ΤΚ 15124, Αμαρούσιο). Από την εν λόγω οργανική μονάδα του φορέα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των δήμων Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης-Πεύκης της περιφερειακής ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.dvtath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 210-8129228, 210-8129242, 210-8129265, 210-8129264, 210-8129203.

   2) Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Β΄ Ηρακλείου, με έδρα το Ηράκλειο (οδός Σταδίου 35Γ/ΤΚ 71601, Νέα Αλικαρνασσός). Από την εν λόγω οργανική μονάδα του φορέα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου της δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου και των Δήμων Βιάννου, Μίνωα Πεδιάδας και Χερσονήσου της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.biraklio@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 2810246469, 2810246460.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση στις νοσηλείες και στους διασωληνωμένους

Γεννηματά: Μην ξοδεύουμε την πολιτική μας ενέργεια σε πασαρέλα προαναγγελίας υποψηφιότητων