Κρήτη

Αντιπλημμυρικό έργο στην Καμπιθιανή Καμάρα της Αγίας Βαρβάρας

Δήμος Γόρτυνας

Συνοπτικό διαγωνισμό προκηρύσσει ο Δήμος Γόρτυνας για την ανάθεση του έργου 
«Διαπλάτυνση υφιστάμενου αντιπλημμυρικού αγωγού εντός του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας του  Δήμου Γόρτυνας, στην περιοχή Καμπιθιανή Καμάρα» με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ.  

Ο συνοπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία της  διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Γόρτυνας, στο δημαρχείο των  Αγίων Δέκα, οδός Αντονίνο Ντι Βίτα 1,  στις 5 Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10.00 π.μ. 

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα από τον φάκελο «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης». 

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο η διαπλάτυνση θα γίνει σε ολόκληρο το πλάτος του  υφιστάμενου αγωγού -εσωτερικών διαστάσεων 3 m x 1,50 m- ο οποίος βρίσκεται εντός του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας. Το συγκεκριμένο τεχνικό χρησιμοποιείται για τη διάβαση οχημάτων και πεζών ενώ αποτελεί συνέχεια της  κεντρικής δημοτικής οδού.  
Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής και η διαπλάτυνση κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ασφαλείας ενώ μετά το πέρας των εργασιών θα τοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας και σήματα οδικής κυκλοφορίας.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ