Κρήτη

Αντιδρούν οι έμποροι της Κρήτης για μετατόπιση του έργου τους στα σούπερ μάρκετ

σούπερ μάρκετ

Έντονη είναι η αναστάτωση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Κρήτης εξαιτίας με αφορμή το Πάσχα, αλλά και την εμπορική δραστηριότητα που φαίνεται πως αναπτύσσεται στα κατά τόπους σούπερ μάρκετ. 

Ήδη οι περισσότεροι κλάδοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν αναμένεται να ανοίξουν για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ εκφράζονται σοβαρότατες επιφυλάξεις, σε σχέση με το πότε τελικά θα δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα, αλλά και το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτό οι καταναλωτές. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο διαπιστώνεται πως το μερίδιο αγοράς των επιχειρήσεων, προσπαθούν να καταλάβουν τα κατά τόπους σούπερ μάρκετ, που πλέον έχουν εφοδιαστεί με λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ προσφέρουν εποχικά είδη, ψησταριές, ρούχα, παπούτσια, ακόμα και ηλεκτρικά. Κάτι τέτοιο βέβαια συνέβαινε και στο παρελθόν, ωστόσο τα σούπερ μάρκετ λειτουργούσαν επικουρικά για την αγορά, αφού η ζήτηση αυτών των προϊόντων ήταν πολύ μικρή. Τώρα όμως, δεδομένων των συνθηκών υπάρχει άλλο επίπεδο οργάνωσης με τους υπεύθυνους προμηθείων των σούπερ μάρκετ να ακολουθούν πολύ πιο επιθετική στρατηγική. 

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν έρθει από τα Χανιά, ενώ αναμένονται πολλές περισσότερες, με δεδομένο ότι οι έμποροι υποστηρίζουν πως το έργο τους εκτελείται κανονικά, αλλά από διαφορετικές επιχειρήσεις πλέον. Η κυβέρνηση θα κληθεί αναπόφευκτα να δει το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού με δική της ευθύνη, ένα έργο που στην πλειοψηφία του εκτελούνταν από άλλες επιχειρήσεις, έχει μεταφερθεί πλέον αλλού, χωρίς την τήρηση των κανόνων ελεύθερης αγοράς, αλλά με δεσμευτικές από την κυβέρνηση αποφάσεις. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τις ζημιές από τους σεισμούς (φωτο)

αυγενάκης σεισμός αρκαλοχώρι

Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο κ. Αυγενάκηςπραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τους αντιδημάρχους, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη και τοπικών παραγόντων, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών και τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στις πληγείσες περιοχές.

Τα
Τα "αποτυπώματα" του περάσματος του Εγκέλαδου σε σπίτια και καταστήματα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε σφαιρικά για την κατάσταση και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να υπάρξει άμεση αρωγή της Πολιτείας στην τοπική κοινωνία.

O κ. Αυγενάκης συνομιλεί με κατοίκους
O κ. Αυγενάκης συνομιλεί με κατοίκους

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει έως τώρα 120 κτήρια εκ των οποίων 71 έχουν κριθεί ακατάλληλα και οι έλεγχοι, όπως και η σεισμική δραστηριότητα, συνεχίζονται.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τη δημοτική αρχή και άκουσε τους κατοίκους
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τη δημοτική αρχή και άκουσε τους κατοίκους

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης,μαζί με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη,επισκέφθηκε τις γύρω περιοχές, με τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους κατοίκους που ζουν υπό διαρκή αγωνία, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους, πανέτοιμη να συμπαρασταθεί σε οτιδήποτε χρειάζεται κι εκείνοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον.

στιγμιότυπο από την σύσκεψη
στιγμιότυπο από την σύσκεψη

Ευρύτατη σύσκεψη, για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, θα πραγματοποιηθεί και μεθαύριο Σάββατο στο Αρκαλοχώρι. Θα συνεδριάσει το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Δρ. Ευθύμη Λέκκα για να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση και να σχεδιάσει άμεσες δράσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμοί στο Ηράκλειο - Λέκκας: Δεν αποκλείεται νέα δόνηση 5,2 Ρίχτερ

Τσελέντης: Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα