Συγκλονισμένη παραμένει η γειτονιά των Καμινίων στο Ηράκλειο μετά την δολοφονία του 40χρονου άνδρα, με τις απολογίες των τριών συλληφθέντων να προσθέτουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση.
Σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελίας να αποφασίζεται η προφυλάκισή τους.
Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 28χρονη και ο 48χρονος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια, καθώς φέρονται να ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του φονικού και να άφησαν το θύμα αιμόφυρτο χωρίς να καλέσουν βοήθεια.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα των τραυμάτων του θύματος και γι’ αυτό τον εγκατέλειψαν.
Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι βρισκόταν σε άμυνα, υποστηρίζοντας ότι ο 40χρονος του επιτέθηκε πρώτος με μαχαίρι και ότι ο ίδιος τον τραυμάτισε στο πόδι κατά την προσπάθεια να αμυνθεί.
Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους να εκφράζουν σοκ για τη βιαιότητα του περιστατικού αλλά και προβληματισμό για τα κοινωνικά προβλήματα που αναδεικνύει — χρήσεις ουσιών, εγκαταλελειμμένοι χώροι και περιθωριοποιημένα άτομα στην περιοχή.