Κρήτη

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης:

"Η σημερινή φιέστα της κυβέρνησης για την υπογραφή των συμβάσεων για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, συνοδεύεται με το παραμύθι της ενεργειακής ασφάλειας, την οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και άλλα εύηχα.

Το παραμύθι όμως έχει δράκο.

Η ηλεκτρική διασύνδεση έρχεται να ξεκλειδώσει τις «πράσινες» επενδύσεις πολυεθνικών μονοπωλίων που στα χέρια τους η ενέργεια δεν είναι παρά ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Ενεργειακή φτώχεια, καταστροφή του περιβάλλοντος και ενεργειακή ανασφάλεια είναι αυτό που έρχεται για το λαό.  Σε αυτόν τον «εθνικό στόχο» βαδίζουν χέρι- χέρι η σημερινή κυβέρνηση με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ".

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία