Κρήτη

Αχιλλέας Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Τι να κάνουν οι πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca

αχιλλέας γραβάνης

Την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών να συστήσει το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

“Ειλικρινά λυπάμαι, για την απόφαση αυτή καθώς έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση χωρίς να υπάρχει λόγος ,είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, εξηγώντας ότι δεν υπήρξαν επιπλέον στοιχεία που να αφορούν τη συχνότητα των θρομβώσεων και κατά συνέπεια ανησυχία και να αλλάξουν την αρχική τοποθέτηση.

Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση όσων έχουν εμβολιαστεί

Ο κ.Γραβάνης ερωτώμενος τι πρέπει να πράξουν όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών και δεν είχαν προβλήματα συνέστησε να εμβολιαστούν με το ίδιο εμβόλιο και στη δεύτερη δόση.

“Όταν έχουμε μόνο 4 περιστατικά στο ένα εκατομμύριο χωρίς δεύτερη σκέψη να κάνουν το εμβόλιο, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είναι ανοιχτές οι πλατφόρμες για όλα τα εμβόλια και μπορούν να επιλέξουν εάν ανησυχούν, δεν χρειάζεται να ανοίγουμε νέες συζητήσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για αλλαγή εμβολίων ανάμεσα στις δόσεις

Αναφορικά με την αλλαγή εμβολίου ανάμεσα στην πρώτη δόση και τη δεύτερη δόση ο κ.Γραβάνης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνονται κλινικές δοκιμές στην Αγγλία και τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμη άρα δεν προτείνει αλλαγή της δόσης με άλλο εμβόλιο.

Πρόωρο να συζητούμε την εγκατάλειψη της μάσκας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας είπε επίσης αναφορικά με τα “προνόμια” των εμβολιασθέντων ότι είναι πρόωρο να μιλούμε για την εγκατάλειψη της μάσκας και των αποστάσεων γιατί δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη την ανοσία που χρειάζεται.

Αναφορικά με την τρίτη δόση και πότε αυτό χρειάζεται να γίνει είπε ενδεχομένως όσοι έχουν εμβολιαστεί αρχές του χρόνου να χρειαστεί να κάνουν και τρίτη δόση τέλος του 2021

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός ο 52χρονος στο ατύχημα με το τρακτέρ

Σύζυγος Γλυκερίας Μανουσάκη: Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκλεψαν τάματα από εκκλησία

εκκλησία

"Φτερά" έκαναν από το γραφείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό, κοσμήματα αξίας, τα οποία είχαν πάει ως "τάμα" πιστοί από τη γύρω περιοχή και όχι μόνο!

Όπως αναφέρουν τα "Νέα της Πάνω Ρίζας", τα κοσμήματα ήταν φυλαγμένα στο γραφείο της εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται εντός της αυλής της εκκλησίας, δίπλα ακριβώς από το Ναό.

Σύμφωνα με τον πατέρα Λέανδρο Σταματάκη, η διάρρηξη πραγματοποιηθηκε κατά πασα πιθανότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η πόρτα παραβιάστηκε με μεγάλο αντικείμενο, ίσως με λοστό.

Όπως ανέφερε ο πατήρ Λέανδρος, η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρόκειται για τάματα πόνου, τα οποία κατά καιρους οι πιστοί πήγαιναν στην εκκλησία.

Ήδη έχει γίνει κατάθεση στην αστυνομία, ενώ διερευνώνται κινήσεις από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στον Ναό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανθρωποκτονία ή αυτοχειρία; Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του άνδρα μέσα στο βαρέλι

Ηράκλειο: Περιπέτεια για επτά επιβάτες ιστιοφόρου

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας