Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Ιστορικό ρεκόρ στην κίνηση με πάνω από 10 εκατ. επιβάτες
αεροδρόμιο Ηρακλείου
 clock 12:33 | 27/12/2025
writer icon Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Ξεπέρασε το ορόσημο των 10.000.000 επιβατών το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), καταγράφοντας ιστορική επίδοση στην επιβατική κίνηση και «σφραγίζοντας» μια εξαιρετική χρονιά για τις αερομεταφορές στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι το 2024 έκλεισε με 9. 384.441 διακινούμενους επιβάτες. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας με ανάρτησή του:

Το 2025 εξελίσσεται σε χρονιά-ρεκόρ για το αεροδρόμιο, καθώς η ανοδική πορεία συνεχίστηκε αδιάκοπα ακόμη και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Τον Νοέμβριο καταγράφηκε αύξηση 9,1% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, με 245.969 επιβάτες να περνούν από τις πύλες του αεροδρομίου.

Αντίστοιχα, τον Οκτώβριο οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν άνοδο άνω του 11%, ξεπερνώντας τις 450.000.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η τουριστική σεζόν όχι μόνο παρατείνεται, αλλά σταδιακά «απλώνεται» και σε μήνες που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν τουριστικά υποτονικοί, μετατρέποντας το Ηράκλειο σε έναν από τους πιο δυναμικούς αεροπορικούς κόμβους της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς στην τελική ευθεία για την Πρωτοχρονιά

Κρήτη - μεταναστευτικό: Η μία μετά την άλλη οι βάρκες με αλλοδαπούς

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis