Κρήτη

559.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

οδοποιια

Σύμβαση που αφορά σε έργα οδοποιίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, συνεχίζοντας την υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Συγκεκριμένα, με προϋπολογισμό μελέτης 559.000,00€  και με χρηματοδότηση  του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ο κ. Καλογεράκης  υπέγραψε σύμβαση για το έργο: «Συντήρηση –βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου αρµοδιότητας  ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας».  Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού την Τετάρτη 6-2-2019.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 559.000,00 ευρώ.  
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:
χωματουργικές εργασίες για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, καθώς και για τον καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, όπου απαιτείται
κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας και ισοπεδωτικής στρώσης, ανάλογα, για την αποκατάσταση των ανωμαλιών του υφιστάμενου οδοστρώματος και τέλος 
εργασίες ασφαλτόστρωσης, δηλαδή ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m και αντιολισθηρής στρώσης σε τμήματα με έντονη κλίση.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «'Ένα χρόνο μετά την διασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών, την ολοκλήρωση των μελετών και όλων των απαιτούμενων διαδικασιών δημοπράτησης,  υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Υπουργό για την χρηματοδότηση και τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές - Πως θα υποβάλουν τα αιτήματα οι δημότες

Έτσι ήτανο Καρτερός από ψηλά εν μέσω κακοκαιρίας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα διεξάγει αυτοψίες στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου:

Ταχ. Δ/νση: Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου.                                              

Τ.Κ.71303                                                                     

Τηλέφωνο: 2810311328                                                         

E- Mailkprostasia@heraklion.gr

Η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3ofjGjK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπρινός για κακοκαιρία: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποζημιωθούν όλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες