Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

1.700 αφίξεις κάθε εβδομάδα, για όλο τον χειμώνα στην Κρήτη

Image
βαλίτσες
 clock 13:20 | 19/10/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή. Ήδη στο νησί βρίσκονται περίπου 1.700 ξένοι τουρίστες από τη Γερμανία αλλά και την Ελβετία, στο πλαίσιο προγράμματος  που υλοποιείται εδώ και λίγες ημέρες
 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, 10 πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα από Γερμανία και Ελβετία οι οποίες  θα μεταφέρουν 1.700 επιβάτες. Αφίξεις δηλαδή  τουριστών θα έχουμε καθημερινά στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου με την Αegean Airlines.
 
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 50.000 τουρίστες θα φθάσουν στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος δηλαδή μέχρι και τις 19 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τουρίστες οι οποίοι να σημειωθεί είναι μέσης αλλά και τρίτης ηλικίας (κυρίως συνταξιούχοι), στο προγραμμά τους έχουν πέντε εκδρομές σε αξιοθέατα της Κρήτης και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους όπως μεταξύ άλλων σε Κνωσσό, Φαιστό, Σπιναλόγκα, αλλά και στις μεγάλες πόλεις του νησιού.
 
Μάλιστα έρχονται με φθηνά πακέτα στο νησί μας και θα παραμένουν για τις διακοπές τους  για μια εβδομάδα σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων.
 
 Να σημειωθεί ότι 6  ξενοδοχεία σε πρώτη φάση στην Αμμουδάρα Μαλεβιζίου στο Ρέθυμνο, στη Γεωργιούπολη  και στα Μάλια  παραμείνουν ανοικτά και τον χειμώνα για να υποδεχθούν τους τουρίστες.
 
Το πρόγραμμα το οποίο δεν all inclusive θα διαρκέσει αρχικά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει πάλι από 15 Ιανουαρίου έως τις  9 Μαΐου 2018.

Ωστόσο να  τονιστεί ότι η διοργανώτρια εταιρία των πακέτων αυτών, είναι γερμανική, τουρκικών συμφερόντων, και πραγματοποιεί αντίστοιχα προγράμματα και σε άλλες χώρες και φέρνει τον κύριο όγκο των τουριστών από την Γερμανία. Αντιπρόσωπος στην Κρήτη είναι ο κ.  Κώστας Μπαντουβάς.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, εξυπηρετείται στο νησί  από το πρακτορείο Cretan Holidays, του Κώστα Μπαντουβά και θα αφορά σε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στις πόλεις της Κρήτης καθώς και σε ψώνια, που θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.
Μάλιστα τα έσοδα στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης από την επίσκεψη των 50.000 τουριστών αναμένεται να φθάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Η διοργανώτρια εταιρεία των πακέτων αυτών  ήδη έχει  προχωρήσει στη δημιουργία  τριών  μεγάλων εμπορικών καταστημάτων  όπου οι τουρίστες θα  μπορούν να  ψωνίζουν διάφορα  είδη όπως δερμάτινα ενδύματα, κοσμήματα χαλιά και υφαντά. Ωστόσο μέσα στα καταστήματα αυτά υπάρχουν και κρητικά προϊόντα  όπως  για παράδειγμα το μέλι  και άλλα τα  οποία θα μπορούν να αγοράζουν οι τουρίστες.

Ελένη Στάθογλου
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis