Κρήτη

Ρέθυμνο

Υπηρεσία Καθαριότητας Δ. Ρεθύμνης: Αποκατέστησε την καθαριότητα δημόσιων χώρων

καθαριοτητα - δημος ρεθυμνης

Στην αποκατάσταση της καθαριότητας, της αισθητικής και, κυρίως, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε δημοτικούς χώρους που είχαν μετατραπεί χωματερές από ασυνείδητους πολίτες, προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης.

Παρά τις εκκλήσεις του Δήμου για σεβασμό του περιβάλλοντος, της υγείας και της αισθητικής, το φαινόμενο της εναπόθεσης – εγκατάλειψης αδρανών υλικών (μπάζα), επίπλων, ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών, συνεχίζει δυστυχώς να υφίσταται σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ειδικά σε απομονωμένες περιοχές που βρίσκονται δημοτικοί χώροι αλλά και ιδιωτικοί, γεγονός που, εκτός των άλλων, συνιστά και αξιόποινη πράξη.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης, η ανάγκη συχνής αποκατάστασης των δημόσιων χώρων που μετατράπηκαν σε ΧΑΔΑ, έχει οικονομικό κόστος για το Δήμο και κατ επέκταση για τους δημότες αφού προϋποθέτει διάθεση εργατοωρών, κατανάλωση καυσίμων κ.α.

Με αφορμή, λοιπόν, την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού των προαναφερόμενων χώρων, στους οποίους μάλιστα τοποθετήθηκε κατάλληλη σήμανση για απαγόρευση ρίψης απορριμμάτων και μπαζών, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Αντιδήμαρχος και η Υπηρεσία Καθαριότητας Δ.Ρ. , απευθύνουν εκ νέου έκκληση στους δημότες να σεβαστούν τη δημόσια υγεία και να μην επιτρέπουν πλέον την, προκαλούμενη από αυθαιρεσία και αδιαφορία, περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση του δημόσιου χώρου. Εξάλλου, μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού λειτουργεί αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), όπου υποχρεούνται, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι ανάδοχοι εργολάβοι, να τα εναποθέτουν προς διαχείριση.

Ειδήσεις σήμερα

Περιέφερεια Κρήτης: 15 έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτίρια

Όμιλος Καράτζη: Τιμητική διάκριση “True Leader” για 4η χρονιά

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Εσωτερικών

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: "Από ασθενή η διασπορά στην Αιματολογική Κλινική"

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής Κλινικής, λόγω 7 συνολικά κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ασθενείς και νοσηλευτές. 

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, η μετάδοση του ιού έγινε από ασθενή σε νοσηλευτή, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα η διοίκηση, αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, αναφέρει ότι  το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου "Βενιζέλειο-Πανάνειο", η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του
προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tracing app: Η εφαρμογή για κινητά που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων