Κρήτη

Ρέθυμνο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πειραματικού Λυκειο Ρεθύμνου

Ινδία μαθητης

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης, Ρεθύμνου, καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς να υποβάλουν αίτηση για την εισαγωγή των παιδιών τους στην Α' Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα www.iep.edu.gr/pps/ από τις 30 Απριλίου 2018 μέχρι και την 14η Μαΐου 2018.
Από το ΕΠΕΣ διευκρινίζεται ότι:
• Οι απόφοιτοι του Πειραματικού Γυμνασίου εγγράφονται αυτοδίκαια στο Πειραματικό Λύκειο, εφόσον καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
• Οι γονείς των αποφοίτων του Πειραματικού Γυμνασίου που δεν επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Λύκειο, οφείλουν να το δηλώσουν υπεύθυνα στον Διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου, εντός της παραπάνω προθεσμίας.
• Οι γονείς των αποφοίτων των υπολοίπων Γυμνασίων που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Λύκειο, θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, εντός της προθεσμίας, για την κάλυψη κενών θέσεων, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των ογδόντα οκτώ (88) μαθητών για την Α Λυκείου. Μετά το τέλος της προθεσμίας, ο πίνακας των υποψηφίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Λυκείου.
• Η πλήρωση των κενών θέσεων (τουλάχιστον 14) θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πειραματικό Λύκειο την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, παρουσία των ενδιαφερομένων, από 3μελή επιτροπή γονέων με την επίβλεψη του ΕΠΕΣ.
• Το 20% των κενών θέσεων θα καλυφθεί με ειδικές κληρώσεις που προβλέπει ο νόμος.
• Η διαδικασία της πλήρωσης κενών θέσεων, δηλαδή αίτηση εκ μέρους των γονέων και κλήρωση, για τις τάξεις της Β' και Γ' του Πειραματικού Λυκείου θα διενεργηθεί από 3-7 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Περπατώ, τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό!"

Ημιμαραθωνιος

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου  σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν τον 2οΜαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.  

Η περυσινή θετική εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Εικονικού Μαραθωνίου, στην οποία έλαβαν μέρος  191 μαθητές-τριες  με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνου,  διανύοντας  συνολική απόσταση 2.135 χιλιομέτρων,  με ευγενή στόχο τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τον οποίο και εκπλήρωσαν, ενθαρρύνει την επανάληψη του Μαραθωνίου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και επιμήκυνση της διάρκειας του.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης  οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση  ομαδικά.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και προκειμένου να τηρηθούν  τα υγειονομικά μέτρα,  οι μαθήτριες- ές   θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες των 4-5 ατόμων. Η επίδοση τους θα αξιολογηθεί ως  ομαδική και όχι ως ατομική. Οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν εντός χρονικού διαστήματος  8 εβδομάδων.  Καθ’ όλη τη διάρκεια θα αναρτούν  την επίδοση τους σε χιλιόμετρα,  σε ειδική πλατφόρμα. Νικήτριες θα ανακηρυχθούν οι 3 πρώτες ομάδες οι οποίες θα έχουν καταφέρει, σε  όλο αυτό το διάστημα, να  συγκεντρώσουν  τα περισσότερα  χιλιόμετρα.

Όλες  οι συμμετέχουσες- ντες  μαθήτριες- ές   θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ στις  3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα παραδώσουν 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε ισάριθμα  Ειδικά σχολεία. Τη δαπάνη για τη διεξαγωγή του αγώνα (μετάλλια, διπλώματα, και άλλα λειτουργικά έξοδα) καθώς και για την προμήθεια των Η/Υ που θα προσφερθούν στα Ειδικά Σχολεία, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρεθύμνης. 

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» έχει τριπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία  των παιδιών  και των  έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό),  για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση  ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών  Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές, αναζωογονητικό  ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως να συνεργαστούν για να  πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και  προσφοράς.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου:

https://sites.google.com/dipereth.gr/marathon           

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων  και τη  διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης, παρακαλούνται  όλοι οι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα μπορούν αν συμμετάσχουν  μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dkarampi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

Βασίλης Λαμπρινός: Επίσκεψη σε δύο ειδικά σχολεία

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER