Κρήτη

Ρέθυμνο

"Θέμα τιμής για το χωριό να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη"

Ανωγεια

Την επαναφορά του Αστυνομικού τμήματος Ανωγείων σε κεντρικό σημείο του χωριού όπως παλιότερα, αίτημα που είχε κάνει πριν ακόμα το βίαιο περιστατικό ληστείας της 80χρόνης, θέτει ξανά ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Ανωγείων εδώ και ένα μήνα είναι σε επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και με τον  διοικητή της Αστυνομίας και φαίνεται πως υπάρχει θετικό έδαφος ώστε το Α. Τ. να μεταφερθεί κεντρικά και ίσως να ενισχυθεί με περισσότερους άνδρες.

Παράλληλα στη δήλωση του με αφορμή το περιστατικό ληστείας στα Ανώγεια λίγα μέτρα μακριά από το δημαρχείο και εν ώρα δημοτικού συμβουλίου ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι είναι “θέμα τιμής” για την αστυνομία και το χωριό η διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ τονίζει ότι ” πρέπει να δουλέψουμε με τη νέα γενιά των Ανωγειανών και να τους δώσουμε τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ένας τόπος σαν τα Ανώγεια”.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Κεφαλογιάννη στην ΑΝΩΓΗ

“Το πρόσφατο αυτό περιστατικό ληστείας, είναι κάτι το οποίο μας πληγώνει και προσβάλλει αυτό που εδώ και πολλά χρόνια πολλοί άνθρωποι “έχτισαν” στο όνομα Ανώγεια. Αλλά δεν μας κάνει να πέφτουμε και από τα σύννεφα. Είναι μια σειρά από λανθάνουσες πρακτικές και συμπεριφορές. Μια αλυσιδωτή αντίδραση παραίτησης ανθρώπων από τις αξίες και τις αρχές του τόπου μας. Όλα αυτά οδηγούν σε αυτήν αλλά και σε παρόμοιες κατά το παρελθόν ενέργειες. Η υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να δουλέψουμε με τη νέα γενιά των Ανωγειανών και να μην προσπαθούμε να τα επιλύουμε όλα στο θέμα της σιωπής.

Η ενημέρωση που έχω λάβει είναι ότι όποια στοιχεία έχουν εντοπιστεί -και δεν μπορώ να πω εγώ κάτι παραπάνω για αυτό- είναι αξιοποιήσιμα. Εμείς έχουμε ζητήσει από την Ελληνική αστυνομία να αναβαθμίσει το περιστατικό και να το διερευνήσει με απόλυτο επαγγελματισμό. Ειδικό κλιμάκιο έχει αναλάβει την υπόθεση και πιστεύω θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Θεωρώ ότι είναι και θέμα τιμής για το χωριό να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη.

Πριν ακόμα από το περιστατικό αυτό, περίπου 20 μέρες νωρίτερα, είχα κάνει μια πρόταση την οποία είχα αναφέρει και μέσα στο γραφείο και του υφυπουργού δημόσιας τάξης κ.Οικονόμου σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα. Θεωρώ ότι το αστυνομικό τμήμα Ανωγείων πρέπει να επανέλθει στη φυσική του θέση, δηλαδή μέσα στο χωριό. Έχω μιλήσει και με το διοικητή της αστυνομίας για αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον. Το τμήμα πρέπει να έρθει σε θέση πιο κεντρικά στο χωριό, εκεί είναι η φυσική του θέση.”

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας