Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνέδριο με θέμα " Η Κρήτη στον 21ο αιώνα" στο Ρέθυμνο

capture.jpg

Επετειακό Συνέδριο της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών για τα 30 χρόνια λειτουργίας της
με θέμα: "Η Κρήτη στον 21ο αιώνα: Προβλήματα, Προκλήσεις και Προοπτικές στην Κοινωνία, Οικονομία, Πολιτική και Υγεία" θα πραγματοποιηθεί στις  1-2/12/17,  στο Ρέθυμνο.

Το Συνέδριο επιδιώκει να αναδείξει τα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές προκλήσεις και προοπτικές της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής και υγείας της Κρήτης σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης και ραγδαίων αλλαγών.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 (1-2/12/17) στο Ρέθυμνο. Η οργανωτική επιτροπή καλεί τους κοινωνικούς επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και όσους-ες έχουν ήδη επιστημονικά ασχοληθεί με τα προβλήματα της σύγχρονης Κρήτης ή/και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν κάποιο από τα παρακάτω προτεινόμενα ενδεικτικά θέματα ή και κάποιο άλλο συναφές, να αποστείλουν τον τίτλο της εισήγησης, σύντομη περίληψη της εργασίας (500 λέξεων για 20λεπτη εισήγηση), ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και στοιχεία επικοινωνίας (email, κινητό τηλ.). Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλλει πρόταση για θεματικό τραπέζι (πάνελ ομιλητών) η οποία να συνοδεύεται με τον τίτλο του πάνελ και των εισηγήσεων, τα ονοματεπώνυμα των ομιλητών, την ιδιότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ιστοσελίδα http://www.soc.uoc.gr/commence μέχρι
20 Μαίου 2017. Οι υποψήφιοι εισηγητές θα ενημερωθούν για την αποδοχή ή μη των προτάσεων τους μέχρι 30 Ιουνίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν στο συνέδριο μέχρι 20 Οκτωβρίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν την πλήρη εργασία τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου
για να περιληφθεί στα ηλεκτρονικά πρακτικά του συνεδρίου. 

Καθηγητής Δημήτριος Μυλωνάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής
Χρήσιμες Πληροφορίες-Επικοινωνία
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Τηλ.: 2831077465, fax: 2831077467 Email: 30years@soc.uoc.gr,  και στο http://30years.soc.uoc.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!