Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ευχές σε υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων από Αντιδήμαρχο Παιδείας

πανελληνιες

Η Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνου, απευθυνόμενη στους μαθητές - υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, αναφέρει τα εξής:

Αγαπημένα μου παιδιά ,

 Λίγα εικοσιτετράωρα απέμειναν για να εκπνεύσει ο χρόνος μέχρι τη δοκιμασία  των πανελλαδικών εξετάσεων. Γνωρίζω κι εγώ πολύ καλά - γιατί κανείς μας δεν ξεχνά, πιστέψτε με- τα ετερόκλητα συναισθήματα που σας κατακλύζουν:  το άγχος της αποτυχίας, την ελπίδα και την προοπτική μιας νέας ζωής, τη βιολογική και διανοητική κόπωση,  το γοητευτικό όνειρο της φοιτητικής ζωής, την απελπισία και το θάρρος, τη δύναμη και την παραίτηση.

 Είναι όλα φυσιολογικά, αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας, και η ανάμνηση της θα σας συντροφεύει σε όλη σας τη ζωή. Αργότερα, θα συνειδητοποιήσετε πως αυτές οι εξετάσεις είχαν αυξημένη βαρύτητα, αλλά δεν ήταν καθοριστικές για το μέλλον σας. Οι επιλογές κι οι προκλήσεις που θα σας δοθούν στη ζωή σας, θα ‘ναι τόσες κι άλλες τόσες. Η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία συνεχής, συναρπαστική  και δημιουργική και δεν περιορίζεται στην εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ούτε στην απόκτηση ενός πτυχίου. Όσο ζείτε, θα έχετε άπειρες ευκαιρίες για πρόοδο.

 Εύχομαι να βιώσετε αυτή τη δοκιμασία όσο γίνεται πιο ανώδυνα κι ο κόπος σας να ανταμειφθεί.  Εύχομαι να κατακτήσετε την επιστημονική γνώση στο πεδίο που επιθυμείτε γιατί η γνώση είναι δύναμη αήττητη και διαχρονική, και να αξιωθείτε εμπειρίες ζωής πολύτιμες που θα σας κάνουν σοφότερους, ικανότερους, ακόμη πιο δυνατούς και χρήσιμους για τον εαυτό σας και για όσους αγαπάτε. 

Η σκέψη μας θα σας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πρόκλησης του μυαλού, της γνώσης σας, της ψυχικής σας δύναμης. Θα είμαστε όλοι πλάι σας: οι γονείς, οι δάσκαλοί σας, ο Δήμος και το Τμήμα Παιδείας του, η κοινωνία του  Ρεθύμνου. Και να θυμάστε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας δεν  θα καθορίσει τη ζωή σας. Να ονειρεύεστε, να αγωνίζεστε και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε το δρόμο να  βγείτε με κάποιον τρόπο στο «φως».

Καλή επιτυχία!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ξανθός: Ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα

ανδρέας ξανθός

Δήλωση Α. Ξανθού Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επίσκεψη του Σ. Πέτσα:

Συνηθίζεται οι επισκέψεις των Υπουργών σε ένα Νομό και οι εξαγγελίες αναπτυξιακών έργων να δημιουργούν θετικές προσδοκίες στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζουμε λοιπόν η σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα στο Ρέθυμνο να συμβάλλει στη γρήγορη κάλυψη ενός σημαντικού χρηματοδοτικού κενού που είχε προκύψει την τελευταία διετία για την περιοχή μας.

Και κυρίως ελπίζουμε ότι, μετά την καταγέλαστη και αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να απαξιώσει αρχικά και στη συνέχεια να οικειοποιηθεί για μικροκομματικούς και πελατειακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζοντας το σε «Α. Τρίτσης», θα σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση έργων που έχουν σχεδιαστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω ενός καινοτόμου χρηματοδοτικού «εργαλείου» όπως ο «Φιλόδημος». Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη διετία 2017-2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσαν, πέραν της τακτικής χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ, τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με περίπου 60 εκ ευρώ για αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας. Ενώ, αντίθετα, από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενισχύσει τους ίδιους Δήμους με το πενιχρό ποσό των 14 εκ ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 5 εκ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση έργων που η αξιολόγησή τους είχε ολοκληρωθεί αλλά λόγω των πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» (κτίριο Φιλαρμονικής και ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου). Και το κυριότερο, λόγω των οργανωτικών αλλαγών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υπήρξε μια πολύ σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των δρομολογημένων έργων την προηγούμενη διετία,, η οποία πήγε πίσω το αναπτυξιακό έργο των ΟΤΑ.

Ακριβώς γι’ αυτό, θεωρούμε πολύ ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα ότι η Κρήτη θα αποκτήσει υποδομές που θα την καταστήσουν «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης. Ευχόμαστε πραγματικά η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει συνειδητοποιήσει τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και να μην αμφισβητήσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και την επιτυχημένη «αρχιτεκτονική»  του προγράμματος «Φιλόδημος». Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε δηλώσει εξαρχής, δεν πρόκειται να συρθούμε σε μια ανεύθυνη και παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευση, που αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αγωνίες των ανθρώπων. Παραμένοντας συνεπείς στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με πολιτικό έλεγχο αλλά και με θετικές προτάσεις στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση