Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Εξελίξεις για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εκκρεμοτήτων αναφορικά με την κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη συνέχεια ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το αμέσως επόμενο διάστημά οι μηχανικοί του Υπουργείου θα αποστείλουν την τελική μελέτη, κατόπιν των διορθώσεων που έχουν γίνει στις «Κτιριακές Υποδομές».

Παράλληλά, αναφορικά με την εκκρεμότητα που αφορά τις θέσεις στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να εξουσιοδοτήσει την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου να προβεί στην συμβολαιογραφική πράξη για την εκχώρηση δικαιωμάτων επί του συγκεκριμένου χώρου. Ως εκ τούτου με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων αναμένεται να προχωρήσει   η δημοπράτηση του έργου εντός του του 2021, θέτοντας έτσι το έργο σε τροχιά υλοποίησης. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκριση και τον ουσιαστικό συντονισμό των τελευταίων εκκρεμοτήτων αναφορικά με την δημοπράτηση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου. Ενός έργου που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες που πλέον θα στεγάζονται σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο 2.317,89 τ.μ.. Από την απαρχή αυτής της προσπάθειας η συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  την (ΚτΥπ) Α.Ε, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, τα στελέχη και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, το Δήμο Ρεθύμνου την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ο.Α.Κ υπήρξε υποδειγματική. Η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, η ολοκλήρωση όλων των μελετητικών διαδικασιών και η δέσμευση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποτελέσαν τα κρίσιμα βήματα που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε φάση υλοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ενημερώθηκα πως  με βάση τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τις τελικές εκκρεμότητες το έργο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου εισέρχεται σε τελική ευθεία προκειμένου να δώσει την οριστική λύση στο μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.». 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Ίλιγγος" στους καταναλωτές από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Στα ύψη και η αμόλυβδη!

Ηράκλειο: Πυρκαγιά, εν μέσω θυελλωδών ανέμων, σε χωριό

Ηράκλειο - κακοκαιρία "Μπάλλος": Ζημιές στη Δημοτική επιχείρηση (φωτο)

Κρήτη

Εν χηρεία κηρύχθηκε ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος της Εκκλησίας της Κρήτης

ειρηναίος

Εν χηρεία κηρύχθηκε ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος της Εκκλησίας της Κρήτης!

 Όπως σας είχε πληροφορήσει σήμερα το ekriti.gr, το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, όπου, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η εισήγηση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου, κκ Ειρηναίου, από τα καθήκοντά του, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης:

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, εἰς τήν τακτικήν αὐτῆς συνεδρίαν σήμερον, Πέμπτην, 2αν Δεκεμβρίου 2021.

Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἔλαβε γνῶσιν, ἐκ τῶν ἐν Κρήτῃ Ποιμεναρχῶν τοῦ Θρόνου, περί τῆς ἐν γένει καταστάσεως τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου κ. Εἰρηναίου, τόν ὁποῖον, φιλαδέλφως καί ἐκ πολλῆς ἀγάπης καί τιμῆς κινουμένη, κατατάσσει ἐν τοῖς ἐφ᾿ ἑξῆς μεταξύ τῶν ἐφησυχαζόντων Ἱεραρχῶν, γνωριζόμενον πλέον ὡς Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπον πρώην Κρήτης, κηρύσσουσα τόν Θρόνον αὐτοῦ ἐν χηρείᾳ.

Ἐξ ἄλλου, ἡ Ἐκκλησία προέτρεψε τήν ἐν Κρήτῃ Ἱεράν Ἐπαρχιακήν Σύνοδον ὅπως, κατά τά, τό γε νῦν ἔχον, κρατοῦντα, χωρήσῃ εἰς καταρτισμόν τριπροσώπου καί ὑποβολήν αὐτοῦ τῷ Ἱερῷ Κέντρῳ πρός ἐκλογήν ἐντεῦθεν τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου.

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἐκφράζει τήν στοργήν καί τήν πλήρη εὐαρέσκειαν αὐτῆς πρός τόν πολιόν Ἱεράρχην κ. Εἰρηναῖον, ὅστις ἠνάλωσεν ἑαυτόν εἰς τήν διακονίαν τῶν ἱερῶν ὑποθέσεων τῆς Ἐκκλησίας καί τοῦ χριστωνύμου λαοῦ τοῦ Θεοῦ.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

Εκκλησία της Κρήτης: Απαλλαγή Ειρηναίου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Εκκλησία της Κρήτης: Επετειακή εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ESPA BANNER