Κρήτη

Ρέθυμνο

Ο εορτασμός της Παγκρήτιας Πρωτομαγιάς στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

img-77b049dec94c97407f8aa0c153bec1fc-v.jpg

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τιμήθηκε η μνήμη του αγωνιστή Σταύρου Καλλέργη οργανωτή της 1ης Εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας.

Στο σπίτι του στο Μπραχίμο Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης. Για ακόμη μια χρονιά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, η γ.γ. γραμματέας
Μανουσάκη Ελένη και το μέλος του Ε.Κ.Η. Λιόντας Παναγιώτης, προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνων ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη όλων όσων είπαν τότε με μία φωνή «ΑΠΑΝΤΕΣ ΔΙ ΕΚΑΣΤΟΝ-ΕΚΑΣΤΟΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΕΣ », για όλα αυτά που θεωρούνται αυτονόητα ακόμα και σήμερα (την ασφάλιση, ωράριο εργασίας, τις αμοιβές, τα δικαιώματα του συνδικαλισμού).

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Στέλιος Βοργιάς, ανέφερε ότι ‘’επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε είναι οι τότε διεκδικήσεις του Πρωτεργάτη του Συνδικαλιστικού κινήματος Σταύρου Καλλέργη στην σημερινή εποχή που οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και το 8ωρο έχει γίνει παρελθόν’’.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοριά: ''Για όλους εμάς ο Σταύρος Καλλέργης αποτελεί σύμβολο διεκδικήσεων και αγώνων εμπνέοντας μας να προχωρήσουμε ακόμα πιο μαχητικά, για όλα όσα μας έχουν αρπάξει τα τελευταία χρόνια ύπουλα''.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κόκκινος Πύργος: Έπεσε ... ξύλο, αλλά κανείς δεν μιλάει γι αυτό!

μπαρ

Για την παρέα των ντόπιων που διασκέδαζε τα ξημερώματα στον Κόκκινο Πύργο, στον δήμο Φαιστού, η κατάληξη της βραδιάς ήταν αναπάντεχη και όχι ... ευχάριστη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε ... ξύλο και μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων του επεισοδίου μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο στο Ηράκλειο, στο ΠΑΓΝΗ. 

Ωστόσο, τα στόματα των πρωταγωνιστών παραμένουν ερμητικά κλειστά- δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις και εώς εκ τούτου για τις αστυνομικές αρχές επίσημα δεν καταγράφεται περιστατικό ξυλοδαρμού στο βιβλίο συμβάντων. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ανήλικος τραυματίστηκε από επικίνδυνους ελιγμούς jet ski

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τί κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία - βίντεο

Άγριο επεισόδιο τα μεσάνυχτα - Έκαψαν 19χρονο με πυρσό