Κρήτη

Ρέθυμνο

Το Πανεπιστήµιο των Ορέων στις Μαργαρίτες Νοµού Ρεθύµνης

allilodidaskalia_margarites_rethymnis_pagkosmia_imera_voynon_2015-.jpg

Σήµερα, 11 ∆εκεµβρίου, παγκόσµια ηµέρα των βουνών, το Πανεπιστήµιο των Ορέων υλοποιεί Παιδαγωγική Παρέµβαση – Αλληλοδιδασκαλία, σε αποµακρυσµένη περιοχή του νησιού, στις Μαργαρίτες Νοµού Ρεθύµνης. Οι µαθητές του ∆ηµοτικού Σχολείου στις Μαργαρίτες θα συναντήσουν τους µαθητές του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Ρεθύµνης για να ανταλλάξουν γνώση και εµπειρίες. Οι µικροί µαθητές θα δουν και θα µάθουν πως παράγονται οι φυτικές βαφές νηµάτων αλλά και να βάψουν νήµατα µε φυτικές βαφές.

allidodiskalia_margarites_rethymnis_pagkosmia_imera_voynon_2015.jpg

allidodiskalia_margarites_rethymnis_pagkosmia_imera_voynon_2015.jpg, by lamprakis

Μία διαδικασία άγνωστη στα παιδιά του σήµερα αλλά τόσο διαδεδοµένη στην Κρήτη του χθες µια και στο νησί ύφαιναν χιλιάδες χρόνια πριν, στη Μινωική Εποχή, αριστουργήµατα, µε σύµβολα ιστορικού, θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχοµένου. Το Πανεπιστηµίου των Ορέων και η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο διάδοσης και αναβίωσης µιας ξεχασµένης τέχνης που ανήκει στο ευρύτερο σύνολο των δραστηριοτήτων των ανθρώπων των Ορέων και ενεργοποιεί το ανθρώπινο δυναµικό, για να αντισταθεί στο µιµητισµό και στην παγκοσµιοποίηση που η κοινωνία
του γρήγορου, του έτοιµου και του ευτελούς επιτάσσει.

mitato_sta_ori_tis_kritis_foto_e.paroytsa.jpg

mitato_sta_ori_tis_kritis_foto_e.paroytsa.jpg, by lamprakis

Το Πανεπιστήµιο των Ορέων, την τελευταία δεκαετία, έχει οργανώσει δεκάδες παρόµοιες δράσεις προβλέποντας την αυξανόµενη έκπτωση των ηθών και αξιών στόχευσε στη «συνεύρεση» επιστηµονικής και εµπειρικής γνώσης, και µέχρι σήµερα υπηρετεί, αδιάκριτα, τις υπαρξιακές ανάγκες του ανθρώπου, για ν’ αλλάξει την εκπαιδευτική φιλοσοφία της στεγνής και άκαρπης πληροφορίας χωρίς ουσιαστική γνώση. 

Σήµερα 11 ∆εκεµβρίου µε αφορµή την ∆ιεθνή Ηµέρα Βουνών που έχει θεσπιστεί από τα Ηνωµένα Έθνη το 2003, το Πανεπιστήµιο των Ορέων καταδεικνύει ότι οι ορεινές περιοχές δηµιουργούν ευκαιρίες για αειφόρο ανάπτυξη, στηριζόµενη στον πολύτιµο θησαυρό παραδοσιακής γνώσης και λαϊκής σοφίας, απαλλαγµένη από την «πολιτισµό» της υποκουλτούρας. 

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες