Κρήτη

Ρέθυμνο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Οι φοιτητές του Συλλόγου Ψυχολογίας για τα επεισόδια στο ίδρυμα

πανεπιστήμιο κρήτης

Απόφαση Συλλόγου Ψυχολογίας με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου:

"Από χθες έχει ανοίξει μία συζήτηση με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα, που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, ανάμεσα σε ‘υποστηρικτές της κατάργησης του ασύλου’ και σε ‘μη υποστηρικτές’.

Η πραγματικότητα είναι ότι αφορά συμπλοκή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και μελών της ΔΑΠ.

Η νεολαία της ΝΔ στα πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία αφορά περιστατικό που δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου.

Καταδικάζουμε τους διαπληκτισμούς που συνέβησαν χθες 21/11 στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, που δίνουν τροφή στον αποπροσανατολισμό, στο δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ στα Πανεπιστήμια, σε μία περίοδο που εντείνονται οι αγώνες των φοιτητών για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι φοιτητές που όλο αυτό το διάστημα συσπειρώνονται γύρω από τους συλλόγους τους, οργανώνουν τη δράση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους είναι ο στόχος της κυβέρνησης, αυτή είναι η «ανομία» που θέλει να καταπολεμήσει και όχι το εμπόριο των ναρκωτικών όπως μας λένε. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, όσο και αν προσπαθούν να μας φοβίσουν.

Είναι απαράδεκτο να συνδέονται τα γεγονότα που συνέβησαν στην ΑΣΣΟΕ την προηγούμενη βδομάδα, με την καταπάτηση του ασύλου, τις συλλήψεις και το χτύπημα φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις, με τέτοια περιστατικά και να φτάνουν στο σημείο να προωθούν την στήριξη των φοιτητών στην κατάργηση του ασύλου.

Η υπεράσπιση του ασύλου θα εξασφαλιστεί στην πράξη από την μαχητική παρέμβαση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Άσυλο στην συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών".

Κρήτη

Κρήτη: Τον συνέλαβαν για την πυρκαγιά

πυρκαγια

Χειροπέδες φόρεσε την Πέμπτη (23/1) από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 78χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε έκταση 2,5 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάτος του Δήμου Κισσάμου Χανίων.

Ο 78χρονος ομολόγησε την πράξη του και κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου προχώρησε στον σχηματισμό Δικογραφίας και για τρεις ακόμα πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 22-01-20, στις περιοχές Δραπανιάς Κισσάμου, στο χωριό Κάντανος και στην περιοχή  Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, των οποίων τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.