Κρήτη

Ρέθυμνο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Οι φοιτητές του Συλλόγου Ψυχολογίας για τα επεισόδια στο ίδρυμα

πανεπιστήμιο κρήτης

Απόφαση Συλλόγου Ψυχολογίας με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου:

"Από χθες έχει ανοίξει μία συζήτηση με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα, που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, ανάμεσα σε ‘υποστηρικτές της κατάργησης του ασύλου’ και σε ‘μη υποστηρικτές’.

Η πραγματικότητα είναι ότι αφορά συμπλοκή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και μελών της ΔΑΠ.

Η νεολαία της ΝΔ στα πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία αφορά περιστατικό που δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου.

Καταδικάζουμε τους διαπληκτισμούς που συνέβησαν χθες 21/11 στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, που δίνουν τροφή στον αποπροσανατολισμό, στο δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ στα Πανεπιστήμια, σε μία περίοδο που εντείνονται οι αγώνες των φοιτητών για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι φοιτητές που όλο αυτό το διάστημα συσπειρώνονται γύρω από τους συλλόγους τους, οργανώνουν τη δράση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους είναι ο στόχος της κυβέρνησης, αυτή είναι η «ανομία» που θέλει να καταπολεμήσει και όχι το εμπόριο των ναρκωτικών όπως μας λένε. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, όσο και αν προσπαθούν να μας φοβίσουν.

Είναι απαράδεκτο να συνδέονται τα γεγονότα που συνέβησαν στην ΑΣΣΟΕ την προηγούμενη βδομάδα, με την καταπάτηση του ασύλου, τις συλλήψεις και το χτύπημα φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις, με τέτοια περιστατικά και να φτάνουν στο σημείο να προωθούν την στήριξη των φοιτητών στην κατάργηση του ασύλου.

Η υπεράσπιση του ασύλου θα εξασφαλιστεί στην πράξη από την μαχητική παρέμβαση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Άσυλο στην συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών".

Κρήτη

"Ξινός" βγήκε ο έλεγχος σε επιχειρηματία στην Κρήτη

αστυνομία περιπολικό

Τσουχτερό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου νυχτερινής διασκέδασης επέβαλαν χθες βράδυ οι αστυνομικοί στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε με υπεράριθμο κόσμο. Το πρόστιμο που επιβλήθηκαν αγγίζει τις 15.000 ευρώ ενώ ανεστάλη και η λειτουργία της επιχείρησης για 3 ημέρες.

19 πρόστιμα για μάσκες

Νέα πρόστιμα όμως επιβλήθηκαν και σε πολίτες της Κρήτης που δεν φόρεσαν την προστατευτική τους μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική.
Συνολικά, την Τετάρτη (28/10) βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για χρήση μάσκας εκ των οποίων οι 16 στο Ηράκλειο, οι δύο στο Ρέθυμνο και μία στο Λασίθι.