Κρήτη

Ρέθυμνο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Οι φοιτητές του Συλλόγου Ψυχολογίας για τα επεισόδια στο ίδρυμα

πανεπιστήμιο κρήτης

Απόφαση Συλλόγου Ψυχολογίας με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου:

"Από χθες έχει ανοίξει μία συζήτηση με διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα, που κάνουν λόγο για γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, ανάμεσα σε ‘υποστηρικτές της κατάργησης του ασύλου’ και σε ‘μη υποστηρικτές’.

Η πραγματικότητα είναι ότι αφορά συμπλοκή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και μελών της ΔΑΠ.

Η νεολαία της ΝΔ στα πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία αφορά περιστατικό που δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου.

Καταδικάζουμε τους διαπληκτισμούς που συνέβησαν χθες 21/11 στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, που δίνουν τροφή στον αποπροσανατολισμό, στο δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ στα Πανεπιστήμια, σε μία περίοδο που εντείνονται οι αγώνες των φοιτητών για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι φοιτητές που όλο αυτό το διάστημα συσπειρώνονται γύρω από τους συλλόγους τους, οργανώνουν τη δράση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους είναι ο στόχος της κυβέρνησης, αυτή είναι η «ανομία» που θέλει να καταπολεμήσει και όχι το εμπόριο των ναρκωτικών όπως μας λένε. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, όσο και αν προσπαθούν να μας φοβίσουν.

Είναι απαράδεκτο να συνδέονται τα γεγονότα που συνέβησαν στην ΑΣΣΟΕ την προηγούμενη βδομάδα, με την καταπάτηση του ασύλου, τις συλλήψεις και το χτύπημα φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις, με τέτοια περιστατικά και να φτάνουν στο σημείο να προωθούν την στήριξη των φοιτητών στην κατάργηση του ασύλου.

Η υπεράσπιση του ασύλου θα εξασφαλιστεί στην πράξη από την μαχητική παρέμβαση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Άσυλο στην συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών".

Κρήτη

Κρήτη: Έσβησε η φωτιά στα αυτοκίνητα δίπλα στην εθνική οδό

Φωτό αρχείου

Έσβησε η φωτιά που νωρίτερα όπως έγραψε το ekriti ξέσπασε σε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα πριν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Άγιο Νικόλαο σε σημείο παραπλεύρως της εθνικής οδού.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγίου Νικολάου με 4 οχήματα της πυροσβεστικής ήταν καθοριστική για να μην επεκταθεί η φωτιά ενώ προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσής της διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.