Κρήτη

Ρέθυμνο

Με επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης στους επαγγελματίες τουρισμού

σεμινάριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο το σεμινάριο επιμόρφωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο τουρισμό που πραγματοποιεί δωρεάν στη Κρήτη η Περιφέρεια και αφορά  επιχειρηματίες-εργαζόμενους στο κλάδο του τουρισμού. Στα σεμινάρια έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε Χανιά, Ηράκλειο και σήμερα στο Ρέθυμνο στην αίθουσα του συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, ενώ τις επόμενες ημέρες στον Άγιο Νικόλαο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. 
Τα σεμινάρια οργανώνονται από την Περιφέρεια στη Κρήτη σε συνδιοργάνωση με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, τους συλλόγους ξενοδόχων του νησιού και το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. 

σεμινάριο

σεμινάριο, by gpapadakis

Η  Περιφέρεια δίνει την δυνατότητα μέσα από τα στελέχη της και τους ομιλητές (προέρχονται από τον Ακαδημαϊκό χώρο) στους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να αναβαθμίσουν και να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους, το προϊόν μέσω του διαδικτύου όπως επίσης να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους φέρνοντας στην Κρήτη περισσότερο και ποιοτικότερο τουρισμό. 
Στο σεμινάριο τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και ομιλητές καλωσόρισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας στο τουρισμό αλλά και στη σημαντικότητα των σεμιναρίων ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό e-Government. Επίσης στο σεμινάριο χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης ενώ ομιλητές ήταν: 
-Κυριάκος Κώτσογλου, Περιφερειακός  Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης “Στρατηγικός Σχεδιασμός - e-Government” 
- Μιχάλης Βασταρδής, Καθηγητής Μεταπτυχιακού MBA & Tourism
“Yield Management & eCommerce for Hotels” Πανεπιστήμιο Πειραιά 
- Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος & Managing Director    Hotelgenius “Tech Ecosystems for Hotels. Trend or Necessity” 
- Αναστάσιος Κύρτσης, Industry Manager Ελλάδα & Κύπρος TriVaGo
“Metasearch Marketing”
- Κατερίνα Δερβένη, Online Advisor, Grow Greek Tourism Online Google “Web Tools & their Application”
- Κάτια Σέμπογλου, Head of eCommerce  Hotelgene “To OTAs or not to OTAs” 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER