Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Ο Αρχιφύλακας που "έφυγε" εν ώρα υπηρεσίας

αστυνομια πενθος

Μπορεί να πέρασαν 26 χρόνια από όταν έχασε τη ζωή του όμως οι συνάδελφοί του δεν τον ξέχασαν.

Ο λόγος για τον αστυνομικό Νικόλαο Ανυφαντάκη ο οποίος στις 19 Οκτωβρίου το 1995, τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Σήμερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τίμησε με μία ανάρτηση τον αδικοχαμένο Αρχιφύλακα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Δύο τροχαία στην παραλιακή με τραυματίες

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

Ηράκλειο: Στην Εντατική μετά την πτώση στο φρεάτιο

Κρήτη

Σήμερα στο Φανάρι η εισήγηση για την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτης Ειρηναίος

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινά από σήμερα η τριήμερη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η εισήγηση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου, κκ Ειρηναίου, από τα καθήκοντά του, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

Το θέμα αυτό αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Ράδιο Κρήτη” να συζητηθεί σήμερα.

Ακολούθως και μετά την έγκριση της σχετικής εισήγησης από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αρχιεπισκοπικός θρόνος κηρύσσεται εν χηρεία.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λάμπης και Συβρίτου, ως ο γηραιότερος, τοποθετείται τοποτηρητής και αμέσως μετά εκλέγεται το τριπρόσωπο από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο.

Από τους τρεις Μητροπολίτες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επιλέξει τον διάδοχο για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Επίσημα, το ενδιαφέρον τους θα εκφράσουν οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου. κκ Ανδρέας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος και Κισσάμου και Σελίνου, κκ Αμφιλόχιος.

Να σημειωθεί ότι επίσημη αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Τρίτη 30 Νοεμβρίου και μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, με αφορμή την ετήσια Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ. Ευγένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κκ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κκ. Κύριλλο έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχηκαι παρέδωσαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και τα πορίσματα των ιατρών για την υγεία του αρχιεπισκόπου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Κορωνοϊός: Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα
 

ESPA BANNER