Κρήτη

Ρέθυμνο

Κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω έλλειψης προσωπικού!

συντυχακης βουλη.jpg

Ερώτηση στη βουλή, για το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
"Στις 27/10/2015 κατατέθηκε η με αρ. Πρωτ. 597 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: “Κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού”. Η γραπτή απάντηση που δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, δεν απαντά στο ερώτημα με βάση τα επίσημα στοιχεία και γι' αυτό τη καταθέτουμε για συζήτηση ως Επίκαιρη Ερώτηση, μιας και συνεχίζουν να ισχύουν τα μεγάλα προβλήματα στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου. 

Το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου, έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω υποχρηματοδότησης και χρόνιων ελλείψεων σε αναγκαίο  ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Είναι το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης, με σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό και δυναμικότητας πολλών ασθενών. Εξυπηρετεί άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βοηθάει και εκπαιδεύει τους ασθενείς στην κοινωνική τους ένταξη, στην αυτόνομη διαβίωση, προσφέρει εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και πολλές άλλες φροντίδες αποκατάστασης.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των μονάδων Υγείας ως αποτέλεσμα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνητικών πολιτικών στρέφονται εναντίον των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η περίπτωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου το επιβεβαιώνει με τραγικό, αλλά πολύ σαφή τρόπο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να εξασφαλίσει για το ΚΕΦΙΑΠ τη χρηματοδότηση και την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, καλύπτοντας τις πραγματικές δυνατότητες του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και την απρόσκοπτη λειτουργία του".

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού