Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνης: 3ο βραβείο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Αέρας ανανέωσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το 3ο βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων απονεμήθηκε στο δήμο Ρεθύμνης για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με θέμα: «Οδηγώ, κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Στην τιμητική εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και κυκλοφοριακών θεμάτων του δήμου  'Αγγελος Μαλάς,  παρέλαβε το βραβείο από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Το 2020, λόγω της πανδημίας του covid-19, οι δράσεις που υλοποίησε ο δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (στην οποία συμμετέχει σταθερά κάθε χρόνο για πάνω από δύο δεκαετίες και για την οποία έχει αποσπάσει στο παρελθόν υψηλές διακρίσεις), ήταν ενταγμένες στους περιορισμούς που επέβαλλαν τα ισχύοντα τότε υγειονομικά μέτρα. Ειδικότερα, ο δήμος, δια του τμήματος Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της Τεχνικής του Υπηρεσίας, του τμήματος Παιδείας του, με τη συνδρομή φορέων και σωματείων του Ρεθύμνου, υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης και βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε όλα τα δημοτικά σχολεία της επικράτειάς του. Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο είναι εταίρος του δήμου Ρεθύμνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 CIVITAS DESTINATIONS, υλοποιήθηκε διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα τις καθαρές (από άποψη μειωμένης εκπομπής ρύπων) και ασφαλείς μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο δε, της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο ( 22 Σεπτεμβρίου), ο δήμος Ρεθύμνης, παραχώρησε συμβολικά αποκλειστικά στους πεζούς και ποδηλάτες, τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, για την ευαισθητοποίηση ντόπιων κι επισκεπτών σε εναλλακτικές, φιλικές περιβαλλοντικά και υγιεινές επιλογές μετακίνησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση σε υγειονομικούς και άνω των 60 ετών

Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμούς: Βουλευτές ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας προσπαθούν να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς στέγη και περιουσία.

Με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηρακλείου και Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης, ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, προκειμένου να επιτευχθεί πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της κοινής επιστολής:

«Ο καταστροφικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι του ν. Ηρακλείου, αλλά και οι συνεχείς –μέχρι και σήμερα- μετασεισμοί, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Η κτηριακή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, καθώς και η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής απαιτούν ένα καλά οργανωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο.

Η απουσία διοικητικής δομής αποκατάστασης των σεισμόπληκτων στην περιοχή δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες, πράγματι, προσπάθειες του προσωπικού του Υπουργείου σας, αλλά και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης.

Ως εκ τούτου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης των Σεισμόπληκτων του ν. Ηρακλείου, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης.

Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, όπως μεριμνήσετε για την άμεση δημιουργία και λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

28η Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις και παρελάσεις στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Σεισμός - σχολεία: Λυόμενα και εργασίες αποκατάστασης στα "πληγωμένα" κτίρια

ESPA BANNER