Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ανωγείων: Έργα ανάπλασης στο Δημαρχείο

Ανωγεια δημαρχειο

«Έγκριση ένταξης μελετών Δήμου Ανωγείων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα  “Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α.” ύψους 85.000€. »

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη:

«Με ικανοποίηση είδαμε να έχει θετική εξέλιξη το αίτημα μας στο ΤΠΔ και στην πρόσκληση που εξέδωσε για τους ορεινούς Δήμους της Ελλάδας με τίτλο “Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α.»

Ο Δήμος μας θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 85.000€ για την εκπόνηση αναγκαίων μελετών με τελική κατάληξη την χρηματοδότηση του μελετώμενου έργου.

Πριν μερικούς μήνες υποβάλλαμε την πρόταση μας που στόχο είχε να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την στατική ενίσχυση αλλά παράλληλα την αρχιτεκτονική, λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Ένα έργο που το έχουμε ανάγκη ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας δημοτών και εργαζομένων. Ένα έργο που, πέρα της ασφάλειας, στόχο θα έχει την αναβάθμιση της λειτουργικής, αισθητικής προσέγγισης του χώρου.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης θα εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες και συγκεκριμένα: Αρχιτεκτονική Μελέτη (Π/Υ 24.000€) • Στατική Μελέτη (Π/Υ 24.000€) • Ηλεκτροµηχανολογικές Μελέτες (Π/Υ 24.000€) • Σύνταξη Τευχών ∆ηµοπράτησης-Σ.Α.Υ.-Φ.Α.Υ. (Π/Υ 13.000€)

Σύντομα πιστεύω θα έχουμε στην διάθεση μας το αποτέλεσμα των μελετών ώστε να ζητήσουμε την χρηµατοδότηση για την εκτέλεση του σχεδιαζόµενου έργου στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»/ «∆ράσεις για υποδοµές που χρήζουν αντισεισµικής προστασίας (προσεισµικός έλεγχος)»

Κρήτη

Κρήτη - Χριστούγεννα: Να νιώσουν το εορταστικό κλίμα περιμένουν έμποροι και καταναλωτές

φωτο αρχείου

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μπορεί να πλησιάζουν η πανδημία όμως έφερε τα πάνω κάτω και στην τοπική αγορά αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε και ποια καταστήματα θα ανοίξουν και για πόσες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση όμως κορωνοϊός έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στις εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου και των άλλων περιοχών της Κρήτης με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

Το πλήγμα ακόμη μεγαλύτερο για τα καταστήματα της εστίασης και τα καφε μπαρ αφού γι αυτό τον κλάδο δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση και ακόμη ποιο δύσκολη η επαναλειτουργία τους.

Για τα εμπορικά καταστήματα η επαναλειτουργία τους, πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες κοντά στις γιορτές μπορεί να φέρει καταναλωτική κίνηση για όλες τις άλλες επιχειρήσεις προδιαγράφεται μια μαύρη περίοδος.

Ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους

Οι έμποροι του Ηρακλείου πάντως αισιοδοξούν πως, αν και οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι  για τις φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές τους, τα πράγματα θα πάνε τελικά πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και γι αυτό το λόγο ετοιμάζουν τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες τους. 

 Γενική εκτίμηση πάντως του εμπορικού κόσμου είναι  πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές και οι πόλεις θα ντύνονται Χριστουγεννιάτικα, η ψυχολογία των καταναλωτών θα αλλάξει αν και παρατηρείται καθυστέρηση στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ενώ μάλλον δεν προβλέπεται η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Έρχεται "ζεστό" χρήμα

Σε κάθε περίπτωση ως και τις παραμονές των Χριστουγέννων θα γίνει η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων, δώρων και του κοινωνικού μερίσματος και άλλων επιδομάτων ενώ και η επιστρεπτέα προκαταβολή δίνει μικρή ανάσα και σε τοπικό επίπεδο.

Οι επιχειρηματίες αναμένουν με αγωνία την εορταστική περίοδο για να εισρεύσει στα ταμεία τους «ζεστό» χρήμα και να καλύψουν τις ανάγκες τους , την ώρα που τονίζουν ότι και φέτος θα υπάρχουν προϊόντα και επιλογές για όλα τα «βαλάντια».