Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ανωγείων: Δέκα συμβάσεις για την αναβάθμιση του αγροτικού δικτύου

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης προέβη σε δήλωση  για την έναρξη υλοποίησης 10 συμβάσεων αναβάθμισης κυρίως του αγροτικού δικτύου αλλά και κρίσιμων δημοτικών αξόνων προς σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος ντόπιων και επισκεπτών

Η δήλωση του δημάρχου:

«Ξεκινάνε άμεσα, έργα συνολικού προϋπολογισμού  5.609.520€ που σκοπό έχουν την αναβάθμιση και βελτίωση, με μόνιμες παρεμβάσεις, σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Ανωγείων αλλά κυρίως την αναβάθμιση του αγροτικού δικτύου προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.

Έχουν υπογραφή συνολικά 10 συμβάσεις σε έργα που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση (συνολικού προϋπολογισμού 3.977.000€) και έργα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (συνολικού προϋπολογισμού 1.632.000€)

Τρέξαμε από την αρχή να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνέργειες με άλλους φορείς , Περιφέρεια- Δήμους- ΟΑΚ, για να καλύψουμε την δεδομένη υποστελέχωση της τεχνικής μας υπηρεσίας και παράλληλα να εξασφαλίσουμε πόρους για έργα υποδομής όπως είναι αυτά, ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ με την βοήθεια του συντοπίτη μας Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για την ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων της κτηνοτροφικής και γεωργικής μας έκτασης ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες δουλειάς των αγροτών μας και να μειώσουν τα κόστη που συνεπάγεται ένα κακό αγροτικό δίκτυο.

Επίσης έχουμε καταθέσει προτάσεις ή αναζητούμε χρηματοδότηση για την πλήρη ανακατασκευή της λιμνοδεξαμενής Γωνομιού, ώστε να αυξήσουμε τις ποσότητες άρδευσης και για την κατασκευή περίπου 7 λιμνοδεξαμενών και ομβροδεξαμενών για να καλύψουμε και τις τελευταίες ανάγκες σε ύδρευση ζώων.

Οι ενέργειες ήταν επίπονες και πολυεπίπεδες. Χρειαζόταν συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου μας με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες των άλλων φορέων. Όλα αυτά βασίζονται στην επίπονη προσπάθεια των στελεχών του Δήμου μας, μονίμων, συνεργατών και εποχικών αλλά και των στελεχών των άλλων φορέων τα οποία επέδειξαν αγάπη και επιμέλεια σαν να αφορά την υπηρεσία τους. Τους ευχαριστώ ειλικρινά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ρεκόρ ανθρωπιάς στ' Ανώγεια (φωτογραφίες)

Καντάδα στα Ανώγεια το 1976 (φωτο)

 

 

 

  

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δ. Γόρτυνας: Για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι

Δήμος Γόρτυνας

Σε ενημέρωση για τις ενέργειές της σχετικά με το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι προέβηη δημοτική αρχή Γόρτυνας.

Η ενημέρωση έχει ως εξής:

"Σχεδόν ένας μήνας (!) πέρασε από την ημέρα που η δημοτική αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι και η γνωστή… συμμαχία της αντιπολίτευσης, θυμήθηκε τώρα να ασχοληθεί με αυτό το τόσο σοβαρό για τον Δήμο μας ζήτημα.

Όχι ασφαλώς για να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη. Αλλά για να μοιράσει… ευθύνες (!), να ρίξει λάσπη και να προσπαθήσει (μάταια) να παραπλανήσει τους δημότες μας, κατά την προσφιλή τακτική της.

Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της αλήθειας:

-Η δημοτική αρχή κινητοποιήθηκε άμεσα, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επικοινώνησε με βουλευτές (κατατέθηκαν δύο ερωτήσεις στην Βουλή), εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ήταν και παραμένει σε ανοικτή γραμμή με όλους τους τοπικούς φορείς, αναλαμβάνοντας και στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Όλο αυτό το διάστημα, σε ποιες ενέργειες προχώρησε η αντιπολίτευση; Γιατί δεν συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή, αλλά αδιαφόρησε πλήρως;

-Μόλις η δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την συρρίκνωση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας στους Αγίους Δέκα, άνοιξε δύο νέους λογαριασμούς: στην Eurobank και στην Τράπεζα Πειραιώς (και μάλιστα στο υποκατάστημα Ασημίου!).

Τα 2.000.000 ευρώ, όπως πολύ καλά γνωρίζει η αντιπολίτευση, μεταφέρθηκαν στην Eurobank μόνο για λίγες ημέρες. Όταν οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας της Παγκρήτιας στους Αγίους Δέκα (δύο φορές την εβδομάδα), τα χρήματα επέστρεψαν στον λογαριασμό της Παγκρήτιας και παραμένουν εκεί!

-Κατά την διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε η εκ περιτροπής λειτουργία που οδήγησε στο οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Βαρβάρα, καθώς και ο περιορισμός της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας στους Αγίους Δέκα. Τι έκανε ο τότε Δήμαρχος, κ. Σχοιναράκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις και ποιες ευθύνες έχει;

Η δημοτική αρχή, σε συνεννόηση με τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και άλλους φορείς), συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη πανελλαδικά και έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες δεν θα λειτουργούν με γνώμονα μόνο τους αριθμούς και τις στατιστικές, αλλά θα λαμβάνουν υπόψη τους και τον ανθρώπινο παράγοντα, καθώς και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Είναι επιλογή της αντιπολίτευσης αν θα συμπορευθεί σε αυτή την προσπάθεια ή αν θα συνεχίσει να επιδιώκει τον… θόρυβο άνευ ουσίας και την χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση, προκειμένου να κρύψει την πολιτική γύμνια της.

(Ως προς την προσωπική επίθεση εναντίον του συνδημότη μας – συζύγου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και τους ψευδείς ισχυρισμούς περί δήθεν αιτήματος μείωσης ενοικίου από πλευράς τράπεζας, το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι: Ντροπή!)"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική