Κρήτη

Ρέθυμνο

Διάλεξη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

papaimg_20191127_192000.jpg

Με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εξαιρετικό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, η διάλεξη του π. Μιχαήλ Ρούσσου, με θέμα «ο σωστός δρόμος είναι ο Ανήφορος».       

Ο ομιλητής κινήθηκε και πάλι με μεγάλη ευχέρεια στο σύνολο του «Καζαντζακικού»  έργου και αναφέρθηκε σε πλήθος εγκάρδιων στοχασμών του Ν. Καζαντζάκη. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη Δέκατη μούσα, την Ευθύνη, που ο μεγάλος συγγραφέας είχε πάντα, στη ζωή του, ως πρώτη προτεραιότητα! Ανάλογη ήταν η στάση του και στην επιλογή του «εμείς», αντί του «εγώ».

Όσες και όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς πέρασε ο «κλασικός» χρόνος, που είχε στη διάθεση του ο ομιλητής, και έλεγαν  να μην τέλειωνε, τόσο σύντομα !

Ευτυχώς δόθηκε  η υπόσχεση νέας συνάντησης!   Η παραστατικότητα των επιχειρημάτων του και η γλαφυρότητα του λόγου του καταγοήτευαν το ακροατήριο.        

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έγιναν και προσαγωγές στη μηχανοκίνητη παρέλαση

μηχανοκίνητη παρέλαση

Σε προσαγωγές προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η αστυνομία στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της μηχανοκίνητης παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των προσαγωγών έφτασε τις 15 και αφορούσαν σε άτομα που συμμετείχαν τόσο στη στη μηχανοκίνητη παρέλαση όσο και Ηρακλειώτες που συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να εορτάσουν την Επέτειο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις προσαγωγές, επιβλήθηκαν και πρόστιμα σε τρία άτομα, που φέρονται να είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης ενώ πρόστιμο 150 ευρώ επιβλήθηκε και σε δέκα ακόμα άτομα που βρίσκονταν σε χώρο με συνωστισμό.

Τέλος, υπήρξε και προσαγωγή γνωστής δικηγόρου.