Κρήτη

Ρέθυμνο

Διάλεξη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

papaimg_20191127_192000.jpg

Με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εξαιρετικό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, η διάλεξη του π. Μιχαήλ Ρούσσου, με θέμα «ο σωστός δρόμος είναι ο Ανήφορος».       

Ο ομιλητής κινήθηκε και πάλι με μεγάλη ευχέρεια στο σύνολο του «Καζαντζακικού»  έργου και αναφέρθηκε σε πλήθος εγκάρδιων στοχασμών του Ν. Καζαντζάκη. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη Δέκατη μούσα, την Ευθύνη, που ο μεγάλος συγγραφέας είχε πάντα, στη ζωή του, ως πρώτη προτεραιότητα! Ανάλογη ήταν η στάση του και στην επιλογή του «εμείς», αντί του «εγώ».

Όσες και όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς πέρασε ο «κλασικός» χρόνος, που είχε στη διάθεση του ο ομιλητής, και έλεγαν  να μην τέλειωνε, τόσο σύντομα !

Ευτυχώς δόθηκε  η υπόσχεση νέας συνάντησης!   Η παραστατικότητα των επιχειρημάτων του και η γλαφυρότητα του λόγου του καταγοήτευαν το ακροατήριο.        

Κρήτη

Κρήτη: Καίγονται αυτοκίνητα κοντά στην εθνική οδό - Επί τόπου η πυροσβεστική

Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία του Αγίου Νικολάου για τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα πριν το πρατήριο SHELL ατον Άγιο Νικόλαο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 4 οχήματα της πυροσβεστικής πριν η φωτιά επεκταθεί ενώ οι οδηγοί πρέπει να μην αναπτύσσουν ταχύτητα στο συγκεκριμμένο σημείο και να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.