Κρήτη

Ρέθυμνο

Ανώγεια: Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στους οικισμούς

Ανώγεια

Στα Ανώγεια, αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση, η οποία είχε διακοπεί καθώς, εξαιτίας των νοτιάδων, στύλος της ΔΕΗ ρεύματος υψηλής τάσης είχε κοπεί στα δύο. Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, η βλάβη εντοπίστηκε άμεσα και το συνεργείο του ΔΕΔΗΕ έσπευσε γρήγορα για την αναγκαία επιδιόρθωση.

Η επικινδυνότητα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από το συγκεκριμένο σημείο σε περιφερειακό δρόμο του δήμου. 

Αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα από τους θυελλώδεις νοτιάδες που σαρώνουν από το πρωί το νησί, καθώς εκτός από ματαιώσεις πτήσεων στον αερολιμένα "Νίκος Καζαντζάκης", η πυροσβεστική υπηρεσία είχε κληθεί για να απομακρύνει κορμούς και κλαδιά που έπεσαν σε σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Το Ηράκλειο θα διεκδικήσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Δείτε live το «τελευταίο αντίο»

Ηράκλειο – Κορωνοϊός: “Βουτιά” στις εισπράξεις από την ενοικίαση των κυλικείων

Κρήτη

Κλειστά σήμερα στην Κρήτη τα εμπορικά καταστήματα

κορωνοϊός εμπορικά καταστήματα

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στην Κρήτη σήμερα, Κυριακή 9 Μαϊου, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας όπου θα λειτουργήσουν για το καταναλωτικό κοινό.

Όπως εξηγεί με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης:

"Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ενημερώνει τα μέλη της και το καταναλωτικό κοινό της Κρήτης, ότι σύμφωνα με το Νόμο 4446/2016 και με αποφάσεις των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της Κρήτης, οι οποίες εκδόθησαν μετά από τη σύμφωνη γνώμη των παραγωγικών φορέων, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Κρήτη έχουν ορισθεί από 1 – 15 Μαρτίου και από 1 – 15 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μαίου δεν ισχύουν για την Κρήτη και συνεπώς τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 9 Μαίου 2021 θα είναι κλειστά."

 

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Πέθανε ο Μπο, ο σκύλος του Μπαράκ Ομπάμα