Κρήτη

Ρέθυμνο

1.800.000 ευρώ για τη συντήρησητου δρόμου από Ανώγεια προς Οροπέδιο Νίδας

Γιάννης Κεφαλογιάννης Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ προέβη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με απόφαση του Υπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Ανώγεια με το οροπέδιο της Νίδας.

Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και καθιζήσεων, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση σε μεγάλο τμήμα της επαρχιακής οδού.

Με γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση της χρηματοδότησης, χαρακτηρίζοντας το έργο ως κομβικής σημασίας παρέμβαση, που αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, με τη βοήθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Κρήτης, θα επιχειρηθεί μια μεγάλης κλίμακας παρέμβασης, η οποία αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη διέλευση προς το βουνό, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών που υποδέχεται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους ο Δήμος Ανωγείων.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου, ευχαριστώντας, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη στήριξη τους και την πολύτιμη βοήθεια τους στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Ανωγείων, κ. Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη:

«Μια σημαντική παρέμβαση του ορεινού οδικού δικτύου για τα Ανώγεια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Η έγκριση της χρηματοδότησης, ύψους 1.800.000 ευρώ με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης της οδοποιίας στην επαρχιακή οδό διασύνδεσης Ανωγείων με το οροπέδιο της Νίδας, αποτελεί κομβικής σημασίας παρέμβαση, η οποία αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Με τη βοήθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Κρήτης, η διέλευση προς το βουνό θα βελτιωθεί σημαντικά μέσα από μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, που θα ενισχύσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας προς το Ιδαίο Άντρο, το ορειβατικό καταφύγιο, το αστεροσκοπείο, την Ζώμινθο, και γενικά τον ορεινό πλούτο της περιοχής. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς η παλαιότητα σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περιοχής, είχαν καταπονήσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Ένα οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκριση, τη στήριξη και τη πολύτιμη βοήθεια τους από τη πρώτη στιγμή στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης. Προχωράμε, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τα Ανώγεια και τους συμπολίτες μας».

 

Κρήτη

Χαλκιαδάκης και Unilever στο πλευρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού

s/m Χαλκιαδάκης Μοίρες

Σε μια σημαντική χορηγία, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελαϊς – Unilever Hellas A.E., προχώρησε η μεγάλη Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. προς το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, παραδόθηκαν την Παρασκευή 09/04 στους υπευθύνους των συγκεκριμένων Δομών, τρία κλιματιστικά, καθώς και καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα υλικά παρέλαβαν από τον Δ/ντη Marketing της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Μιχάλη Τζαγκαράκη, τον Δ/ντη του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στις Μοίρες Γιώργο Μερωνιανάκη και τον εκπρόσωπο της Ελαϊς- Unilever Κώστα Ρουμπάκη, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Μοιρών Κατερίνα Τσικαλά, η Προϊσταμένη και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Πότση - Καράλη και ο Γενικός Γιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου Μανώλης Μεραμβελιωτάκης.

Στήριξη και Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου
Στήριξη και Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Χαλκιαδάκης Α.Ε., με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Δομών, καθώς και των επισκεπτών - ασθενών τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Σε συνεργασία με τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, τα super markets Χαλκιαδάκης προχωράνε σε κάλυψη άμεσων αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή σε τοπικές δομές υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Έμπρακτη στήριξη των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στις δομές υγείας, εν μέσω πανδημίας
Έμπρακτη στήριξη των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στις δομές υγείας, εν μέσω πανδημίας

Όπως μάλιστα δήλωσαν στελέχη της εταιρείας: «Τη στιγμή της μάχης με τον Covid19, αυτές οι δράσεις προσφοράς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Ηρώων της πρώτης γραμμής. Υποστηρίζουμε, με τη συνεργασία και εταιρειών - προμηθευτών μας, την κοινή προσπάθεια και ευχόμαστε όλη αυτή η κατάσταση, να αποτελεί σύντομα παρελθόν.».

Για τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.xalkiadakis.gr/el/nea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!