Κρήτη

Πολιτισμός

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

κουκλοθετρο.jpg

Ύστερα από τις επιτυχημένες και αγαπημένες παραστάσεις του "Ψαροτρομάρα" και τους "Δροσουλίτες" έρχεται η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στην Αμμουδάρα κάθε Κυριακή στις 11:00π.μ.. Κατάλληλο για παιδιά έως και έκτη Δημοτικού! 

Ο Τρυγαίος, ένας φτωχός αμπελουργός, ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει την θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Όλυμπο, εκεί, όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος. Με την πονηριά και την εξυπνάδα του, μαζί με την βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο.

Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό. Με την τεχνική του Black Light και μεγάλες κούκλες. Ένα έργο για όλη την οικογένεια. Για ηλικίες από 2 έως 92 χρονών.

Διασκευή: Ηλίας Αναγνωστάκης, Ανδρέας Μόσχος
Παίζουν οι: Αναγνωστάκης Γιώργος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Φραγκιαδούλης Αλέξανδρος  
www.koyklotheatro.gr 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977 987248
 Eίσοδος 5€

Κρήτη

Nέα ΚΑΠ 2021 - 2027: Ηλεκτρονική Διαβούλευση στην Περιφέρεια Κρήτης

ΚΑΠ

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το Φθινόπωρο του 2019 ανέλαβε πρωτοβουλία υλοποίησης εκστρατείας δημόσιας διαβούλευσης σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027).

Η διαβούλευση αυτή διακόπηκε λόγω εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, ωστόσο, η ψήφιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταβατικής περιόδου της Κ.Α.Π. για τη διετία 2021-22, δημιούργησε το χρονικό παράθυρο επανέναρξης του δημόσιου διαλόγου.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027) στοχεύει σε μια έξυπνη, ανθεκτική γεωργία, στην ενίσχυση της μέριμνας για το περιβάλλον, το κλίμα, αλλά και του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών.

Ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ θα υλοποιηθεί μέσω της θέσπισης και έγκρισης ενός Στρατηγικού Σχεδίου ανά Κράτος Μέλος που θα καλύπτει τόσο τον Πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις, παρεμβάσεις ανά τομείς γεωργικών προϊόντων) όσο και τον Πυλώνα ΙΙ (αγροτική ανάπτυξη).

Από 18 Μαρτίου 2021 έχει δημιουργηθεί ψηφιακή πύλη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση: νέα Κ.Α.Π. 2021-2027», όπου έχουν αναρτηθεί:

πληροφοριακό υλικό σχετικά με τον προσανατολισμό της νέας Κ.Α.Π.

ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά.

Καθώς η διαδικασία της διαβούλευσης συνεχίζεται, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων που θα υιοθετηθούν σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ενισχύσεις των αγροτών, τις τομεακές παρεμβάσεις για τα γεωργικά προϊόντα και συνολικότερα τις επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πύλη στη διεύθυνση:https://www.crete.gov.gr/dimokratikisummetoxi/consultations/dimosia-diav...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα