Κρήτη

Πολιτική

Την κάθοδο Τσίπρα στην Κρήτη θα προετοιμάσει ο Νίκος Παππάς

τσίπρας παππάς

Κομματικού χαρακτήρα προσδιορίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη το απόγευμα στο Ηράκλειο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά. Ο υπουργός που φτάνει στο Ηράκλειο στις 8 το απόγευμα και θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος απ΄όλο το νησί στην αίθουσα Ανδρόγεω και σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr, στη συνάντηση θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του Περιφερειακού Αναπτυξιακού συνεδρίου Κρήτης ένα από τα 13 που πραγματοποιεί η κυβέρνηση στις περιφέρειες με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Παράλληλα θα γίνει και συζήτηση με τα κομματικά στελέχη για το κλείσιμο της αξιολόγησης και θα αναλυθούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως να «τρέξουν» τους επόμενους μήνες,ενώ δεν αποκλείεται να έχει ανεπίσημες επαφές και με άλλους παράγοντες.

Τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας στην Κρήτη

Η κάθοδος του κ. Παππά στην Κρήτη θεωρείται προάγγελος της επίσκεψης του ίδιου του Πρωθυπουργού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Τσίπρα στο νησί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης αναμένεται να διεξαχθεί το Σεπτέμβριο ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να γίνει περί τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου. Έτσι εάν δεν υπάρξει ανατροπή του νέου προγραμματισμού και της ημερομηνίας όλα δείχνουν ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ο οποίος και θα μιλήσει σε αυτό με φόντο όμως τις εκλογές όποτε αυτές και εάν διεξαχθούν.

​Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στο Ράδιο Κρήτη ότι τα αναπτυξιακά συνέδρια δεν αποτελούν απλώς μια αποσπασματική κίνηση της κυβέρνησης , αλλά εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, στο σύνολο της, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι Περιφέρειες καλούνται σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν, να ενεργοποιήσουν τους Δήμους, οι οποίοι με τον έναν η τον άλλον τρόπο κλήθηκαν να σηκώσουν πολλές φορές δυσανάλογο φορτίο, με αιχμή τις προσφυγικές ροές, γεγονός που αναγνώρισε πρώτος από όλους ο πρωθυπουργός. Σε αυτή την αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας και πάντα με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που εκτός από δίκαιη θα πρέπει να είναι βιώσιμη και διατηρήσιμη, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Δήμοι. «Η κυβέρνηση, λένε, τα στελέχη έχει προχωρήσει ήδη στην επόμενη μέρα με μια και μόνη ατζέντα στην μετά μνημονιακή εποχή για τη χώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με εξαιρέσεις παρά μόνο με τη συμμετοχή όλων στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη»

Λευτέρης Βαρδάκης

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία