Κρήτη

Λασίθι

Κρητικά και άλλα

Τη δική τους πινελιά έβαλαν στις πασχαλινές λαμπάδες οι "Υφάντρες της Ελούντας"

υφαντρες ελουντας.jpg

Μια "πινελιά" στα όνειρα και στις επιθυμίες δεκάδων παιδιών του δήμου Αγίου Νικολάου, επιχείρησαν και φέτος να  βάλουν οι "Υφάντρες της Ελούντας", ένας πραγματικά δραστήριος γυναικείος σύλλογος - που πέραν των πολλαπλών και επιτυχημένων δράσεων του - δραστηριοποιείται εθελοντικά ενισχύοντας ιδιαίτερα μέσω των υφιστάμενων δομών, τους ανθρώπους που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τις τελευταίες μέρες τα δραστήρια μέλη του συλλόγου με την παρότρυνση της αντιδημάρχου κ. Δέσπως Καρνιαδάκη, για μία ακόμα χρονιά με περίσσια σπουδή και μεράκι έφτιαξαν Πασχαλινές λαμπάδες που αναμένεται να διατεθούν το Σάββατο 31/3 από εκπροσώπους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που στην συνέχεια θα δοθούν προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογη δράση είχε πραγματοποιηθεί την ίδια χρονική περίοδο και πέρυσι, ενώ σε θεατρική παράσταση που ανέβηκε τον προηγούμενο καιρό με ευθύνη των γυναικών της Ελούντας,  τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τις λαμπάδες που κατασκεύασαν φέτος οι "Υφάντριες της Ελούντας" παρέλαβαν από τον χώρο του κοινοτικού καταστήματος του εν λόγω γεωγραφικού διαμερίσματος, η αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνάκης.

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"