Κρήτη

Λασίθι

Συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας

78083722_778525859260235_2492074882817327104_n.jpg

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα η πρώτη συνεδρίαση  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας με νέο Πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη. Έπειτα από το καλωσόρισμα του Προέδρου, συζητήθηκαν θέματα περί σχολικών αναγκών και αιτημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αρχή της συνεδρίασης και ο κ. Αστροπεκάκης:
«Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη για την εμπιστοσύνη του σε μένα. Παράλληλα, ενημερώνομαι καθημερινά για τα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ως νέος πρόεδρος καλούμαι να διαχειριστώ. Θα παραμένω ενήμερος για όλες τις ανάγκες που τυχόν έχουν τα σχολεία μας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις υποχρεώσεις μας ως οφείλουμε. Προσωπικά, θα δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της Εκπαίδευσης του τόπου μας.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;