Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου

kalantzakis-mousiko-sxoleio_3.jpg

Συνάντηση για το νεοϊδρυθέν Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλη Αϊβαλιώτη, στο πρώην δημοτικό σχολείο του Καβουσίου όπου θα στεγαστεί το μουσικό γυμνάσιο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης, ο Σύµβουλος Μουσικής Π.Δ.Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κων/νος Δροσουλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καβουσίου κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, ο τοπικός  σύμβουλος κ. Γιάννης Χαλκιαδάκης, καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου. 

Αφού έγινε η απαιτούμενη αυτοψία των χώρων, προσδιορίστηκαν οι προαπαιτούμενες εργασίες προκειμένου το κτίριο να τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός μουσικού γυμνασίου και τέθηκαν σαφείς προτεραιότητες στην πορεία των εργασιών προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα η μέγιστη λειτουργικότητά του. 

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ επισφραγίζει τη δέσμευσή μας για την κάλυψη των οι κτιριακών αναγκών και την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων ώστε το σχολείο να ξεκινήσει ομαλά τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Προσδιορίσαμε σαφώς τις κτιριακές απαιτήσεις της σχολικής μονάδας και καταγράψαμε τα προβλήματα  έτσι ώστε ο Δήμος Ιεράπετρας να προβεί στην άμεση έναρξη των απαραίτητων εργασιών.

Το μουσικό γυμνάσιο στο Καβούσι αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Ιεράπετρας καθώς θα αποτελέσει πυρήνα και πηγή μάθησης, τέχνης και πολιτισμού για όλο το νομό Λασιθίου.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

γονείς Μάγιας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουν οι γονείς της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου, η οποία αγνοείτο, και βρέθηκε τελικά χθες το πρωί, μετά από 8 ημέρες αγωνίας. Ο Γιώργος και η Παπάτυα Παπαδοπούλου ευχαστιστούν όλους όσοι βοήθησαν και τους στήριξαν όλες αυτές τις ημέρες.

Το μήνυμά τους:  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν στην ανεύρεση της Μάγιας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου για την άμεση επικοινωνία μαζί μας αλλά και τις ενέργειες που έκανε. Ευχαριστώ τον ιδιωτικό ερευνητή Βαγγέλη Κοκολογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του. Τα ΜΜΕ που με σοβαρότητα κάλυψαν το ζήτημα. Την κ. Πέγκυ Αποστολάκη για τον σχεδιασμό της έγχρωμης αφίσας. Τις επιχειρήσεις SpGraphics και Vision Group για τις αφίσες που εκτυπώσανε. Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης για την έμπρακτή του αλληλεγγύη. Τους γνωστούς και άγνωστους που μας έστειλαν κρίσιμες πληροφορίες. Τον λαό της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου για την ανιδιοτελή στήριξή του. Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας που κάναμε ως οικογένεια δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τις οικογένειες που φρόντισαν τον γιο μας σαν δικό τους παιδί αυτές τι μέρες. Πάνω απ’ όλα όμως η δοκιμασία αυτή απέδειξε ότι η αληθινή φιλία είναι ανεκτίμητη αξία. Φίλοι, σας αγαπάμε πραγματικά.

Οι γονείς της Μάγιας,

Παπάτυα & Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Ανοίγουν οι εκκλησίες - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Βίντεο)

Ηράκλειο: Νέα διακοπή στη δίκη της μικρής Μελίνας