Κρήτη

Λασίθι

Στις 2 Αυγούστου στην Κριτσά η πρώτη συνάντηση των αγροτών με τους εκπροσώπους του ΠΛΟΗΓΟΥ

capture.jpg

Από τον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Κριτσάς, ξεκινά τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους εν δυνάμει οικοτέχνες, η εκπαιδευτική αναπτυξιακή δομή ΠΛOΗΓΟΣ, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον πρόεδρο της παραπάνω δομής κ. Χάρη Ροδιτάκη.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, αναφερόμενος στις δράσεις της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι του νησιού και η Περιφέρεια Κρήτης, διευκρίνησε ότι παρά του ότι υπάρχουν αρκετοί μικροί παραγωγοί στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου, οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν εξαιρετική παραγωγή- σε μικρές όμως ποσότητες- αδυνατούν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να διαχειριστούν το προιόν που παράγουν .
Ο ΠΛΟΗΓΟΣ τόνισε :" αναλαμβάνει μια συγκροτημένη προσπάθεια προκειμένου να στηρίξει μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα αγρότες και προιόντα, γεγονός που βρίσκει σύμφωνη την δημοτική αρχή, και με την έννοια αυτή προχωρούμε στην διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης στην Κριτσά ( 2 Αυγούστου 2018)". 
Ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ κ. Χάρης Ροδιτάκης, αναφερόμενος στις δράσεις που έχουν αναληφθεί ήδη από το 1995, δήλωσε ότι το πρόβλημα του μικρού κλήρου που χαρακτηρίζει την παραγωγή του νησιού, μπορεί να μετατραπεί σε δυναμικό στοιχείο, αν ειδωθεί μέσα από μια άλλη οπτική. Την οπτική που σύμφωνα με τις νέες καταναλωτικές τάσεις απαιτεί προιόντα με υγεινό περιεχόμενο, με γεύση, με έντονη τοπικότητα και αυθεντικότητα, που χαρακτηρίζουν και χαρακτηρίζονται από τον τόπο μέσα από τον οποία παράγονται, από τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν , τις παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές που ακολουθούν και βεβαίως υποστηριζόμενα από μια σύγχρονη στρατηγική markting που τα αξιοποιεί, τα αναδεικνύει και τα προβάλλει με τον πιο αποτλεσματικό τρόπο.
Σημαντική επιδίωξη του ΠΛΟΗΓΟΥ θεωρείται ακόμα η δημιουργία "Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης" καθώς και η δημιουργία "Δικτύου Καταναλωτών" οικοτεχνικών  προιόντων ως  εργαλεία σύνδεσης και συναντίληψης για το κτίσιμο μιας άλλης σχέσης μεταξύ παραγωγών - μεταποιητών και καταναλωτών.

Κρήτη

Χανιά

Τροχαίο - Γαύδος: Νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα - φώτο

photo_1618129579209.jpg

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γαύδο καθώς η νεαρή γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε γκρεμό, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή...

Η κοπέλα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο του ατυχήματος και ενώ σε εξέλιξη ήταν επιχείρηση διάσωσής της. Ο γιατρός, ωστόσο, που προσέγγισε το σημείο διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. 

 

 

φώτο parakritika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου