Κρήτη

Λασίθι

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση

πετσας

Ότι σύντομα θα ανοίξει η αντιμετώπιση του θέματος της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από τον Άγιο Νικόλαο, όπου συνέχισε τις επαφές του, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στην Κρήτη. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι η υποστελέχωση έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στη δυνατότητα των Δήμων να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών και πως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Η αντιμετώπιση δεν θα εξαντληθεί στο πλαίσιο μόνο της κινητικότητας αλλά και στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού προσλήψεων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι δημοτικοί άρχοντες προκειμένου να φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας είχε επαφές με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο τέθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι θα βοηθήσει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους Δήμους και να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών. «Κάνοντας χρήση των χρημάτων που είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα αλλά και τις χρηματοδοτήσεις και τις συνέργειες από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση μεγάλου ποσού των αιτημάτων για έργα, που έχουν υποβάλει ήδη οι δήμοι. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μέχρι έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση ή και τις αστικές αναπλάσεις» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, που αύριο θα συνεχίσει τις επαφές στο Ρέθυμνο και την Κυριακή στα Χανιά.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

Χαρδαλιάς - Lockdown: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (Βίντεο)

Πέτσας από Ηράκλειο: Τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έβαλαν στο "μάτι" αυτοκίνητο και μηχανάκι αλλά τα χάρηκαν λίγο

διαρρηξη αυτοκινητο

Ο ένας έκλεψε πορτοφόλι από αυτοκίνητο και ο άλλος ένα μηχανάκι αλλά δεν τα χάρηκαν για πολύ. Ο λόγος για έναν Βούλγαρο και έναν Έλληνα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Χανιά, που συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 33χρονος Βούλγαρος παραβίασε το ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον Καλαθά Ακρωτηρίου και πήρε πορτοφόλι, κάρτες και άλλα αντικείμενα.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, καθώς σε έλεγχο στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 50 δολαρίων Αμερικής,

Το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ,

20 λίρες Αγγλίας,

Χειρουργικά γάντια,

Δύο φακοί,

Πορτοφόλι,

Τραπεζικές κάρτες και

Προσωπικά έγγραφα

Στη δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονο Έλληνα, ο οποίος κυκλοφορούσε με κλεμμένο μηχανάκι, στο Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο