Κρήτη

Λασίθι

Παλαίκαστρο Σητείας - κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα από σήμερα για τους κατοίκους

κορωνοϊός

Συνεχίζονται σήμερα στο Παλαίκαστρο τα rapid tests που ξεκίνησαν την Τρίτη με στόχο τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και ο Δήμος Σητείας, να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή.

Μετά τα 13 θετικά κρούσματα που προέκυψαν την Τρίτη, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να προχωρήσει στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την τοπική κοινότητα του Παλαικάστρου.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν ταθεί σε ισχύ από τις 6 σήμερα το πρωί, προβλέπουν τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

- Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

 

Τα μέτρα για το Παλαίκαστρο ισχύουν έως και τις 15 Ιανουαρίου. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ανοικτές Εκκλησίες τα Θεοφάνεια αλλά χωρίς βουτιά για τον σταυρό

Κρήτη: Γυναίκα "έσβησε" από κορωνοϊό

Κρήτη - κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο (Βίντεο)

Κρήτη - καιρός: Από τα 30ρια στο ψύχος και τα χιόνια - Πότε χειμωνιάζει στο νησί

Κρήτη

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ο Ερμής»

Σωματείο οδηγών Ερμής

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα το Προεδρείο του Σωματείου Οδηγών τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ο Ερμής».

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των οδηγών παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις απολύσεις συναδέλφων τους και αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης του κλάδου με πρώτιστο αίτημα την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Σεραφειμίδης, ο Αντιπρόεδρος Αβραάμ Παναγιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μανουσάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Τριαλωνάκης και Δημήτρης Ζηδιανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Οικοδόμοι Ηρακλείου: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

 - ΠΕΔ Κρήτης: Αύριο Τρίτη η σύσκεψη με Αμυρά για τους Δασικούς Χάρτες

- Συνάντηση Κουράκη - Βλατάκη για θέματα του Τουρισμού