Κρήτη

Λασίθι

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου περνάει το φαράγγι Σαμαριάς

afisa.jpg

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικόλαου καλεί τα μέλη του σε διήμερη εκδρομή στον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς στις 9 & 10 Ιουλίου. Η εξόρμηση μας περιλαμβάνει διπλή πεζοπορία: απογευματινή πεζοπορία το Σάββατο στα Λευκά ΄Ορη και διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς την Κυριακή.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο    
- Αναχώρηση από Άγιο Νικόλαο στις 9:00 το πρωί, με ενδιάμεση στάση το μεσημέρι για φαγητό/χαλάρωση         
- Άφιξη στο οροπέδιο του Ομαλού περίπου στις 15:00, τακτοποίηση στα ξενοδοχεία, ξεκούραση, καφές
- Απογευματινή κυκλική 2ωρη πεζοπορία στα μονοπάτια του Γκίγκιλου, στο εντυπωσιακό βουνό απέναντι από την είσοδο του φαραγγιού. Ακολουθώντας το πεζοπορικό μονοπάτι Ε4 φτάνουμε μέχρι την πέτρινη ρομβοειδή ‘αψίδα’ και την πηγή ‘Λινοσέλι’, απολαμβάνοντας πανοραμική άποψη του φαραγγιού.
- Επιστροφή στο οροπέδιο περίπου στις 19:00, δείπνο και διανυκτέρευση
Κυριακή
- Πρωινό στο ξενοδοχείο 
- Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 8:00, για διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς (μήκος διαδρομής 14+2χλμ.)
- Μπάνιο και γεύμα στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης 
- Αναχώρηση από Αγία Ρουμέλη για Σφακιά με το πλοίο στις 17:00
- ΄Αφιξη στα Σφακιά μετά τις 18:00, αναχώρηση και επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 22:00
 
ΑΡΧΗΓΟΣ: Αντρέας Λουκάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, κόστος συμμετοχής, ενημερωτικά στοιχεία για τον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr).
 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι 25 Ιουνίου, στο τηλ. 6948040401

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER