Κρήτη

Λασίθι

MasterPlan για τον εκσυγχρονισμό του λιμένος της Ιεράπετρας

Λιμάνι Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ολοκληρωμένη παρουσίαση του MasterPlan που αφορά στον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας από τους μελετητές κ. Δημήτριο Ρομπογιαννάκη και κ. Ιωάννη Παρασύρη.

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Ασπραδάκης, τα μέλη κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, κ. Νίκος Ματζαράκης και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης καθώς και η υπεύθυνη γραφείου λιμενικών υποδομών του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας Ανθυποπλοίαρχος Βασιλείου Βάσω.

Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη ο κ. Ασπραδάκης τον ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες και συζήτησαν τις επόμενες ενέργειες.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε ότι είναι η πρώτη που φορά υλοποιείται στην Ιεράπετρα ένα masterplan για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα.

Όπως δήλωσε: «Βασικοί στόχοι του MasterPlan είναι η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον εκσυγχρονισμό θέσεων ελλιμενισμού με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται, η χωροθέτηση μαρίνας δυναμικότητας 250 θέσεων μικρών και μεγάλων σκαφών και μίας θέσης εξωτερικά της μαρίνας για κρουαζιερόπλοια και η επέκταση και βελτίωση της υφιστάμενης προβλήτας για την εξυπηρέτηση με ασφάλεια περισσότερων ημερόπλοιων.

Το MasterPlan αφορά την πόλη της Ιεράπετρας όπου υπάρχει συγκεκριμένη χερσαία ζώνη αλλά ο σχεδιασμός είναι να εξυπηρετήσει ανάγκες και σε άλλα μέρη που μπορούν να γίνουν λιμενικά έργα.
Ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις διεκδικεί ήδη χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μελετών για τα έργα που απαιτούνται και εργαζόμαστε μεθοδικά για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.»
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος τόνισε:
«Το MasterPlan είναι ένα όραμα-πλάνο με έργα και παρεμβάσεις για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και τη δημιουργία νέων.
Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας στην υλοποίηση των μελετών, τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ολοκλήρωση των έργων ώστε να είμαστε άμεσα σε θέση να παραδώσουμε αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια.»

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER