Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Τροχαία και καζανάρηδες... μια γροθιά ενάντια στα τροχαία ατυχήματα

trohaiaagioynikolaoy.jpg

Συνάντηση με το Σύλλογο Αποσταγματοποιών Ρακής του Νομού Λασιθίου αλλά και με τους ιδιοκτήτες καζανιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, με αφορμή τη λειτουργία  των παραδοσιακών ρακοκάζανων αυτή την περίοδο, πραγματοποίησε σήμερα το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικόλαου στο πλαίσιο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και των πλούσιων δράσεων που υλοποιεί.

Το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου πήρε την πρωτοβουλία αυτή προκειμένου να δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές και να παράσχει όλη τη σχετική ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες των καζανιών ώστε οι επισκέπτες να αποφύγουν την κατανάλωση αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουν προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια.

Παράλληλα από την Τροχαία Αγίου Νικολάου τους χορηγήθηκαν  200 αλκοολόμετρα μιας χρήσης, προσφορά του ΣΥΦΑΚ, ώστε οποιοσδήποτε έχει καταναλώσει αλκοόλ να μπορεί να το μετρήσει και να μην οδηγήσει εφόσον έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες προσλήψεις από το δήμο για την καθαριότητα στα δημοτικά - νηπιαγωγεία

Προσωπικό καθαριότητας

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αυτές θα έρθουν να καλύψουν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την πανδημία Convid 19 και να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου την Δευτέρα 1η Ιουνίου και από τις 9 το πρωί, προκειμένου να παρέχουν εργασία έως το τέλος του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περισυνάκης: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με επιπλέον προσωπικό τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, στηρίζει εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές».