Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Θέμα είναι το νοσοκομείο, όχι ο κτηνίατρος - Εν αναμονή της επίσκεψης Πολάκη

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας βρέθηκε το ekriti.gr, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνδρομή του κτηνίατρου στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της πόλης. Ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, ο διοικητής του νοσοκομείου αλλά και ο ίδιος ο κτηνίατρος, υποβαθμίζουν πλέον το θέμα τονίζοντας πως το μεγάλο ζητούμενο είναι να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και επ' αυτού όλοι αναμένουν σαφείς δεσμεύσεις από την επίσκεψη του Παύλου Πολάκη την προσεχή Δευτέρα στην πόλη. 

θεοδόσης καλαντζάκης

θεοδόσης καλαντζάκης, by renas

(Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης)
 Να προσέλθει στην Ιεράπετρα με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με σκοπό απλά να καταγράψει τα προβλήματα καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο δήμαρχος της πόλης Θεοδόσης Καλαντζάκης. «Τα προβλήματα τα έχουμε στείλει επανειλημμένα, τα ξέρουν στο υπουργείο εδώ και χρόνια. Περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις και όχι ακόμα μία υπόσχεση ότι θα εξεταστούν τα αιτήματά μας» λέει στο ekriti ο δήμαρχος.  Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για παροχή υπηρεσιών υγείας από τον κτηνίατρο ο δήμαρχος τονίζει πως δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ό,τι έπρεπε ενώ δηλώνει πως ο ίδιος δε γνωρίζει αντίστοιχα περιστατικά.
 

μιχάλης σπυριδάκης

μιχάλης σπυριδάκης, by renas

(Ο κτηνίατρος Μιχάλης Σπυριδάκης)
Πάντως ο ίδιος ο κτηνίατρος Μιχάλης Σπυριδάκης μιλώντας στο ekriti επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τα περιστατικά αυτά, διευκρινίζοντας όμως πως το θέμα δεν είναι οι δικές του υπηρεσίες αλλά να δοθεί λύσει στα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου. «Καταλαβαίνετε πως σε μια αγροτική περιοχή όπως η Ιεράπετρα η επαφή του κόσμου με τους επαγγελματίες που φροντίζουμε τα ζώα τους είναι συνεχής. Κάποιοι προτίμησαν αντί να περιμένουν με τις ώρες για να κόψουν τα ράμματά τους ή αντί να κάνουν 70 χιλιόμετρα δρόμο πηγαίνοντας στον Άγιο Νικόλαο να έρθουν να το κάνω εγώ. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Το θέμα είναι να υπάρχει επαρκές προσωπικό στο νοσοκομείο. Ασφαλώς δεν μπορώ ούτε θέλω να υποκαταστήσω εγώ τη δουλειά κανενός» αναφέρει ο ίδιος.

γιάννης πετράκης

γιάννης πετράκης, by renas

(Ο γιατρός Γιάννης Πετράκης)
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο εκτελών χρέη υποδιοικητή του νοσοκομείου, γιατρός Γιάννης Πετράκης, ο οποίο μιλώντας στο ekriti τονίζει πως τα περιστατικά που απευθύνθηκαν στον κτηνίατρο δεν ήταν από το παθολογικό (που έχει μεγάλο πρόβλημα) αλλά από το χειρουργικό, που λειτουργεί με επαρκές προσωπικό. «Ίσως κάποιοι δεν ήθελαν να περιμένουν, ή ήρθαν σε άλλες μέρες από αυτές που έχουν οριστεί για το κόψιμο των ραμμάτων. Η δημοσιότητα που δόθηκε κάνει κακό στο νοσοκομείο και το απαξιώνει ακόμα περισσότερο στα μάτια των πολιτών. Ασφαλώς υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά τμήματα, από τους γιατρούς, μέχρι τους νοσηλευτές και τους μάγειρες αλλά έχουμε πάρει υποσχέσεις πως σύντομα θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες» λέει ο ίδιος.
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER